s

Eten en drinken

Eten en drinken

De culinaire levensstijl van de West-Zeeuws-Vlaming wordt beïnvloed door de zee en door onze buren, de Vlamingen. Het zilte uit de zee en het lekkers van het land verleiden onze koks tot culinaire hoogvliegerij. ‘Vers van eigen grond’ ligt hier voor het grijpen: asperges, lamsoor, zeekraal, Zeeuwse aardappeltjes, maar ook fruit, verse kruiden en zoveel meer. Een overvloed aan streekproducten kent een korte weg naar de restaurants in West-Zeeuws-Vlaanderen. De chefs weten er wel raad mee: niet voor niets hebben we hier de meeste sterrenrestaurants en topkoks van wereldformaat!
 
ZILT, ZOET, ZALIG
Houd je van vis, dan zit je goed. Zilte zaligheden, zo uit de zee op je bord: mosselen, Oosterscheldekreeft, kokkels en oesters. Voor zoetekauwen zijn er de Zeeuwse bolus – om je vingers bij op te eten – boterbabbelaars, wafeltjes, pannenkoeken,  Zeeuwse fruitsappen, huisgemaakte jam en het Groes’ likeurtje. Ook lekker voor thuis, om lang na te genieten van je uitstapje naar West-Zeeuws-Vlaanderen.
 

 

Filter
Type
Plaats
SLUIS
Hart van Sluis
OOSTBURG
HCR De Eenhoorn
GROEDE
Het Brouwerslokaal
SCHOONDIJKE
Hotel Restaurant De Zwaan
SLUIS
Hotel Restaurant Sanders de Paauw
AARDENBURG
Hotel-Café-Restaurant 's-Lands Welvaren
SLUIS
Hotel-Restaurant Rivers
BRESKENS
I Due Fratelli
OOSTBURG
IJskoo
SLUIS
IJssalon Fresh & More
BRESKENS
IJssalon Het Droomijsje
SLUIS
IJssalon La Spezia Sluis
CADZAND
L'Angolo
CADZAND
La Spezia
SLUIS
Le Poisson d'Or
BRESKENS
Liefs Lies
IJZENDIJKE
Mauritshof
CADZAND
Moio Beach