s

Eten en drinken

Eten en drinken

De culinaire levensstijl van de West-Zeeuws-Vlaming wordt beïnvloed door de zee en door onze buren, de Vlamingen. Het zilte uit de zee en het lekkers van het land verleiden onze koks tot culinaire hoogvliegerij. ‘Vers van eigen grond’ ligt hier voor het grijpen: asperges, lamsoor, zeekraal, Zeeuwse aardappeltjes, maar ook fruit, verse kruiden en zoveel meer. Een overvloed aan streekproducten kent een korte weg naar de restaurants in West-Zeeuws-Vlaanderen. De chefs weten er wel raad mee: niet voor niets hebben we hier de meeste sterrenrestaurants en topkoks van wereldformaat!
 
ZILT, ZOET, ZALIG
Houd je van vis, dan zit je goed. Zilte zaligheden, zo uit de zee op je bord: mosselen, Oosterscheldekreeft, kokkels en oesters. Voor zoetekauwen zijn er de Zeeuwse bolus – om je vingers bij op te eten – boterbabbelaars, wafeltjes, pannenkoeken,  Zeeuwse fruitsappen, huisgemaakte jam en het Groes’ likeurtje. Ook lekker voor thuis, om lang na te genieten van je uitstapje naar West-Zeeuws-Vlaanderen.
 

 

Filter
Type
Plaats
BRESKENS
Café Centraal
EEDE
Cafe Restaurant en Feestzaal De Kreeke
IJZENDIJKE
Cafe-Cafetaria Hofzicht
GROEDE
Cafetaria De Zagerij
CADZAND
Csalt Grill & Steakhouse
BRESKENS
De Afslag
SLUIS
De Beiaard Sluis
GROEDE
De Drie Koningen
SLUIS
De Drie Wijzen
SLUIS
De Frietstal
SLUIS
De Friterie
HOOFDPLAAT
De Kromme Watergang
OOSTBURG
De Lunchhoorn
NIEUWVLIET
De Morelleput
SLUIS
De Schaapskooi
OOSTBURG
De Smaakmaker
SLUIS
De Zevende Hemel
SLUIS
Eetcafe Kaai 10