s
Ristorante Romagna
21-08-2022
Geen betere plek in Sluis om te genieten van pizza, pasta en andere Italiaanse specialiteiten dan bij ristorante Romagna. Het restaurant is gelegen aan “De Damse Vaart”, één van de meest gefotografeerde locaties van de koopstad. Er heerst altijd bedrijvigheid op deze plaats aan het water. Van waterfietsers tot vissers en zwemmers, in de prachtige serre zit je eerste rang. Sinds 1 april dit jaar is Serge de eigenaar. Serge: “Romagna is een begrip in Sluis. Iedereen kent het restaurant dat ooit begon als een kleine trattoria van oma Balzani. Daarna heeft de familie Balzani de zaak verder uitgebouwd. We willen graag deze naam in ere houden. Ik ben trots dat ik samen met mijn vriendin Micha nu hier aan het roer sta met ons team. Samen met Antonio vorm ik de keukenbrigade en Micha vormt een team met ons bedienend personeel.”

Traditie
Serge is afkomstig uit een echte horecafamilie. Hij wil graag de familietraditie voortzetten. “Ik ben geboren boven het restaurant van mijn ouders, “Frituurke ’t Zwin”. Al van jongs af aan wist ik dat ik ook de horeca in wilde. Soigneren van onze gasten, da’s het mooie van dit vak. Uiteraard staat er een ruime keuze aan pizza’s en pasta’s op de kaart maar we serveren ook vis- en vleesgerechten. Eén van onze specialiteiten is de ossobucco.”

Hoewel Sluis slechts 2.300 inwoners heeft, telt het een groot en divers winkel- en horeca-aanbod. Er zijn alleen al 55 horecagelegenheden. Dit weten de talloze bezoekers te waarderen. Serge: “Ik hoop dat een dagje en rondje Sluis nog lang een traditie mag blijven. Dat bekende rondje wordt volgend jaar weer een beetje groter want dan wordt de brug over de kaai geopend.”
Contact info
Ristorante Romagna Sluis
Kaai 31 SLUIS

Anderen bekeken ook:

Brover Fashion
Brover Fashion
Sonja's Bloemenkade
Sonja's Bloemenkade
Rocks & Rolls
Rocks & Rolls