s

Groede

Pittoresk en schilderachtig
 
De toren van de Grote Kerk Groede is al van ver te zien. De kerk staat op een Vlaams aandoend marktplein met rondom schilderachtige geveltjes. Het pittoreske Groede [De Hroe] in West-Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om zijn paptaarten. Een lekkernij die verwijst naar de vroegere traditie om na het betalen van de jaarlijkse pacht op 1 oktober samen paptaarten te eten.
 
Het Vlaemsche Erfgoed
De meest bezochte straat in Groede is de Slijkstraat. Hier maak je kennis met het ambachtelijke leven van 100 jaar geleden. Elk huisje van Het Vlaemsche Erfgoed vertelt zijn eigen verhaal. Bij de grutter (kruidenier) koop je een kaneelstok, in het huiskamercafé proef je van een ‘boerenjongens’, de timmerman hanteert behendig schaaf en beitel, de kapper is druk in de weer met zijn scheerkwast,  de smid stookt het vuur hoogt op én bij de bakker proef je van de bekende paptaart. Vergeet niet om ze goed te bestrooien met bruine basterdsuiker!
 
We zien je graag in Groede! 💛
 
MET EEN GIDS BELEEF JE MEER
In West-Zeeuws-Vlaanderen is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Ga eens samen met een ervaren gids op pad en laat je verrassen. Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen vertelt jong en oud graag over het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen. Per bus, te voet of op de fiets? Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen verzorgt met veel plezier jouw uitstap op maat!