s

Cadzand

Een heilzame badplaats              
 
In het zuidwesten, tegen de grens met onze Vlaamse buren, vind je Cadzand [Kezand]. Zuidelijker aan de Nederlandse kust kun je niet. Natuurgebied Het Zwin zorgt ervoor dat je onbeperkt kunt genieten van de zee en het strand. Wist je dat hier nog oude, fossiele haaientanden te vinden zijn?
 
Bezoek je Cadzand dan heb je het voor het kiezen. Je kunt landinwaarts het authentieke dorp bezoeken of gaan voor de kustversie: Cadzand-Bad.
 
Cadzand-Bad
Cadzand-Bad draagt sinds 2014, samen met Domburg en Noordwijk, als enige Nederlandse kustplaats het predicaat Heilzame Zeebadplaats. Dat betekent dat hier de schone zeelucht en de kwaliteit van de stranden en het zeewater een bewezen gunstig effect op de gezondheid hebben. Dat is nog eens mooi meegenomen!

 
Cadzand-Dorp
Iets landinwaarts ligt Cadzand-Dorp. Een nog goed herkenbaar middeleeuws ringdorp met in het midden de gotische kerk uit het begin van de veertiende eeuw. De kerk en de schattige oude huizen rondom zijn bepalend voor het dorpsbeeld. Bij het binnenrijden van Cadzand-Dorp pronkt de molen die je kunt bezichtigen.
 
We zien je graag in Cadzand! 💛
 
MET EEN GIDS BELEEF JE MEER
In West-Zeeuws-Vlaanderen is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Ga eens samen met een ervaren gids op pad en laat je verrassen. Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen vertelt jong en oud graag over het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen. Per bus, te voet of op de fiets? Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen verzorgt met veel plezier jouw uitstap op maat!