s

Sluis

Bourgondische vestingstad
 
Grensstadje Sluis [Sluus] ontleent zijn karakter vooral aan de vestingwallen en de markante toren van het Belfort. De rijke historie is echter niet de belangrijkste reden voor het succes van Sluis. Tot ver over de grens is Sluis geliefd vanwege de ambiance, het lekkere eten en de West-Zeeuws-Vlaamse gastvrijheid. De bijzondere mix van winkels trekt een groot publiek, niet in de laatste plaats omdat de winkels zeven dagen per week open zijn.
 
VESTINGSTAD
Vanwege de strategische ligging werd Sluis in 1382 een vestingstad. De bloeitijd van Sluis duurde tot 1450, waarna het verval intrad door de verzanding van het Zwin. In het begin van de 20e eeuw kwamen diverse Franse kloosteroorden naar Sluis. De leerlingen op die internaten werden op zondag door hun familie bezocht. Daaraan dankt Sluis de winkelopenstelling op zondag. De vestingwallen, oude stadspoorten en het Belfort, overal in Sluis kom je nog herinneringen aan vroeger tegen.
 
HET BELFORT
De rijkdom en macht van Sluis, nu en in het verleden, wordt weerspiegeld door het Belfort (1375). Het prachtige interieur van de Raadszaal met de kunstwerken is zeker een bezoek waard. Beklim ook de Belforttoren. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over het (Zeeuws-)Vlaamse landschap.

SHOPPEN IN SLUIS
Sluis heeft niet alleen een rijke geschiedenis. Je vindt er ook veel winkels, restaurants en cafés. Het winkelaanbod varieert enorm en dat maakt winkelen in Sluis juist zo leuk. En in Sluis zijn de winkels altijd open, het hele jaar door!
 
We zien je graag in Sluis! 💛

 
MET EEN GIDS BELEEF JE MEER
In West-Zeeuws-Vlaanderen is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Ga eens samen met een ervaren gids op pad en laat je verrassen. Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen vertelt jong en oud graag over het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen. Per bus, te voet of op de fiets? Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen verzorgt met veel plezier jouw uitstap op maat!