s

Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

Sint Kruis

Het landschap rond Sint Kruis [Sinte Kruus] is één van de meest authentieke van West-Zeeuws-Vlaanderen. Met name aan het begin van de zomer, wanneer de tarwe en het vlas beginnen te rijpen, is het er prachtig. Je fietst er heerlijk rustig tussen de velden die doorsneden worden door rustieke kreken. De bewoonde wereld lijkt hier ver weg. In het dorpscafé kun je terecht voor een verfrissing. Vroeger werden hier paarden beslaan, tegenwoordig ga je om een pin bij Greetje.
 
De Peperbusse
De kerk en toren dateren uit de 14e eeuw. De stompe toren diende ooit als baken voor de scheepvaart in het Zwin naar en van Sluis, toen dat water nog bevaarbaar was. De toren wordt in de volksmond ook wel ‘De Peperbusse’ genoemd.
 
We zien je graag in Sint Kruis! 💛
 
MET EEN GIDS BELEEF JE MEER
In West-Zeeuws-Vlaanderen is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Ga eens samen met een ervaren gids op pad en laat je verrassen. Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen vertelt jong en oud graag over het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen. Per bus, te voet of op de fiets? Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen verzorgt met veel plezier jouw uitstap op maat!