s

Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

Schoondijke

Hoewel het belang van de landbouw in Schoondijke [Schwôndieke] is afgenomen, is het agrarische karakter in en rondom Schoondijke nog duidelijk aanwezig. In het West-Zeeuws-Vlaamse dorp komt de landbouwsfeer in de vorm van beelden terug, zoals Het Paard, De Zaaier en Het wassende graan. Het kunstwerk Landarbeiders van Jan Haas heeft op het vernieuwde Dorpsplein een prominente plek gekregen. De Hulster molen is iedere zaterdag geopend voor bezichtiging. Je kunt er ook terecht voor vers gemalen meel.
 
Landbouwmuseum
In Landbouwmuseum Het Klinket, net buiten het dorp, wordt de vaste collectie oude landbouwmachines ondersteund door nieuwe wisselende exposities en nieuwe materialen.
 
We zien je graag in Schoondijke! 💛
 
MET EEN GIDS BELEEF JE MEER
In West-Zeeuws-Vlaanderen is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Ga eens samen met een ervaren gids op pad en laat je verrassen. Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen vertelt jong en oud graag over het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen. Per bus, te voet of op de fiets? Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen verzorgt met veel plezier jouw uitstap op maat!