s

Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

Hoofdplaat

Dorp achter de dijk
 
Het kleine Hoofdplaat [d’Oôfploate] is het jongste dorp van Zeeuws-Vlaanderen en ligt aan de monding van de Westerschelde. Vanaf de wandelboulevard loop je naar de uitkijksteiger. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de druk bevaren Westerschelde.
 
Zeehonden spotten
Vanaf de Zeedijk heb je de meeste kans om zeehonden te zien. Meestal liggen ze op zandbanken tussen Nummer Eén en Hoofdplaat te zonnen. Neem voor de zekerheid een verrekijker mee!
 
Switchback en Canadese bevrijdingsroute
Operatie Switchback maakte voor West-Zeeuws-Vlaanderen een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Op 6 oktober 1944 vielen de Canadezen onverwachts binnen tussen Biervliet en Hoofdplaat. Na een bittere strijd van bijna een maand gaf de Duitse bevelhebber zich op 3 november over. Hoofdplaat is ook het startpunt van de Canadese bevrijdingsroute. De route is drieëndertig kilometer lang en loopt van Hoofdplaat via Oostburg en Zuidzande naar Knokke in België. De tocht, de Canadese Bevrijdingsmars, wordt ieder jaar op de eerste zondag van november door duizenden deelnemers gelopen.
 
We zien je graag in Hoofdplaat! 💛
 
MET EEN GIDS BELEEF JE MEER
In West-Zeeuws-Vlaanderen is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Ga eens samen met een ervaren gids op pad en laat je verrassen. Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen vertelt jong en oud graag over het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen. Per bus, te voet of op de fiets? Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen verzorgt met veel plezier jouw uitstap op maat!