s

Eten en drinken

Eten en drinken

De culinaire levensstijl van de West-Zeeuws-Vlaming wordt beïnvloed door de zee en door onze buren, de Vlamingen. Het zilte uit de zee en het lekkers van het land verleiden onze koks tot culinaire hoogvliegerij. ‘Vers van eigen grond’ ligt hier voor het grijpen: asperges, lamsoor, zeekraal, Zeeuwse aardappeltjes, maar ook fruit, verse kruiden en zoveel meer. Een overvloed aan streekproducten kent een korte weg naar de restaurants in West-Zeeuws-Vlaanderen. De chefs weten er wel raad mee: niet voor niets hebben we hier de meeste sterrenrestaurants en topkoks van wereldformaat!
 
ZILT, ZOET, ZALIG
Houd je van vis, dan zit je goed. Zilte zaligheden, zo uit de zee op je bord: mosselen, Oosterscheldekreeft, kokkels en oesters. Voor zoetekauwen zijn er de Zeeuwse bolus – om je vingers bij op te eten – boterbabbelaars, wafeltjes, pannenkoeken,  Zeeuwse fruitsappen, huisgemaakte jam en het Groes’ likeurtje. Ook lekker voor thuis, om lang na te genieten van je uitstapje naar West-Zeeuws-Vlaanderen.
 

 

Filter
Type
Plaats
NIEUWVLIET
Museumcafé Het Koekoeksnest
OOSTBURG
Nummer 8
BRESKENS
Ons Dagelijks Kost
AARDENBURG
Phippizza
NIEUWVLIET
Piazza Italian Kitchen Nieuwvliet
BRESKENS
Pizzeria La Casa
CADZAND
Pure-C Cadzand
BRESKENS
Restaurant 't Vissershuis
SLUIS
Restaurant 't Zwin
SLUIS
Restaurant Andric
BRESKENS
Restaurant Bowling Schoneveld
CADZAND
Restaurant Columbia
SLUIS
Restaurant Cote d'Azur
SLUIS
Restaurant De 6 Linden
SLUIS
Restaurant De Corner
EEDE
Restaurant De Grens
AARDENBURG
Restaurant De Kaaipoort
BRESKENS
Restaurant De Kluiver