s
Restaurant Zilt & Zout
19-11-2020
Na vijftien jaar restaurant De Deining onderaan de Groese duinen waren gastvrouw Annika en chef Dimitri toe aan een nieuwe uitdaging. In het pand van de Witte Koksmuts, een begrip in de streek, vonden ze hetgeen waarnaar ze op zoek waren. Het huiselijke van De Deining heeft sinds een jaar plaatsgemaakt voor een trendy en ruimtelijk restaurant, Zilt & Zout. Niet het aantal bezoekers, maar de kwaliteit staat voorop. 

Annika: “Dimitri en ik hebben beiden een horeca-opleiding gevolgd. Na een aantal jaar voor een baas te hebben gewerkt, begon het bij ons te kriebelen. We wilden voor onszelf te beginnen. Per toeval zijn we in Groede terechtgekomen, want we zijn allebei opgegroeid in de gemeente Terneuzen. Zowel de locatie onderaan de duinen als het kleinschalige sprak ons aan. Als jonge enthousiaste honden zijn we gestart en zeker in de begin jaren hebben we veel geleerd. Niet in de laatste plaats omdat we anderhalf jaar na de start plots in verwachting waren van een drieling. Dat waren tropenjaren! Inmiddels zijn de meiden dertien jaar en helpen ze ons een handje in de zaak. Horeca is hen met de paplepel ingegoten.”

Dimitri heeft zijn opleiding in België genoten. Zijn klassiek bourgondische achtergrond vormt de basis voor de gerechten. Al geeft hij er wel een eigentijdse twist aan. Verse lokale Zeeuwse producten voeren de boventoon. En dat weet men te waarderen. Annika: “We zijn blij te zien dat onze vaste gasten ons van De Deining naar Zilt & Zout zijn gevolgd. Aangevuld met nieuw cliënteel ontvangen we een zeer mooie mix qua publiek. De focus ligt bewust op visgerechten. Zo is onze Fruits de Mer zeer populair. We zitten nu ruim een jaar op deze locatie en de basiskaart staat. Middels seizoensuggesties bieden we variatie. Zo kun je bij ons ook genieten van wildgerechten.”

Het koppel wil in de toekomst graag de omgeving breder bij hun activiteiten betrekken. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de culinaire natuurwandelingen die in samenwerking met Soan Lan Ie worden georganiseerd. 
 
Contact info
Restaurant Zilt & Zout
Kanaalweg 8 RETRANCHEMENT
Volg ons

Anderen bekeken ook:

Brover Fashion
Brover Fashion
Sonja's Bloemenkade
Sonja's Bloemenkade
Rocks & Rolls
Rocks & Rolls