s
Strand RUIG
31-10-2021
Interview van 1 november 2021

De naam van de locatie paste perfect bij de dag waarop het interview plaatsvond: een ruige zee met witte koppen op de golven. De duinen trotseren was dan ook een avontuur, maar zeker de moeite waard. Freek: “Het strand is en blijft een beleving. Niet alleen in de zomer en niet alleen voor onze gasten. Met stormachtige winden als deze weet ik dat we weer zand mogen scheppen. Die veelzijdigheid maakt dit werk én de locatie fantastisch!

Van afwashulp naar eigenaar Op de landbouwschool is de droom ontstaan: een eigen strandpaviljoen. Die droom werd aangewakkerd door m’n eerste baantje als afwashulp bij De Zeemeeuw. Een sociaal dier wordt immers niet gelukkig van een hele dag alleen op de tractor zitten. Van afwashulp ben ik daar opgeklommen tot bedrijfsleider, om ook in die functie bij Strand Ruig aan de slag te gaan. De kans om het paviljoen over te nemen, heb ik met beide handen aangegrepen.

Klein maar fijn Van alle paviljoens zijn wij qua oppervlakte wellicht de kleinste. Maar de sfeer, het uitzicht, ons team en de juiste balans tussen de prijs en kwaliteit maken van je bezoek een grootse beleving. Dat is ook ons doel: dat je hier je beste herinneringen maakt. Wat er zoal op de kaart staat? Eigenlijk te veel om op te noemen. Een rijkgevulde en huisgemaakte vissoep en beachburger mogen natuurlijk niet ontbreken. Het flatbread met eigen gerookte zalm – naar een recept van m’n moeder – is momenteel m’n persoonlijke favoriet. Het krokante van het brood in combinatie met het zachte van de zalm…” Ok, ok, stop maar, wij weten genoeg!
Contact info
Strand RUIG
Zwartepolderweg 1A CADZAND
Volg ons

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant