s

Sint Anna ter Muiden

Kleinste stad van Nederland
 
Je rijdt er zo voorbij, Sint Anna ter Muiden [Sint Anna ter Mu]. Het is zonder twijfel het best bewaarde geheim van West Zeeuws-Vlaanderen. Veel pittoresker wordt het niet. Het relatief grote stadhuis verraadt dat dit plaatsje andere tijden heeft gekend. Mude, zoals Sint Anna ter Muiden eerst heette, kreeg stadsrechten in 1242 en is daarmee ouder dan Sluis. Het was een belangrijke levendige handelsstad en voorhaven van Brugge. Deze ministad, de plaats telt slechts 50 inwoners, werd in 1967 in zijn geheel uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. 
 
Monumenten
De zware vierkante torenstomp, een overblijfsel van de 14e eeuwse gotische kruiskerk, het 18e eeuwse stadhuis en de Lodewijk XVI waterpomp zijn een bezoekje aan het schilderachtige stadje Sint Anna ter Muiden zeker waard.
 
We zien je graag in Sint Anna ter Muiden! 💛
 
MET EEN GIDS BELEEF JE MEER
In West-Zeeuws-Vlaanderen is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Ga eens samen met een ervaren gids op pad en laat je verrassen. Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen vertelt jong en oud graag over het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen. Per bus, te voet of op de fiets? Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen verzorgt met veel plezier jouw uitstap op maat!