s

Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

Waterlandkerkje

Hildegonda
 
Het polderdorpje in West-Zeeuws-Vlaanderen is in 1669 ontstaan als nederzetting rond een kerk. Het gehucht werd 't Kerkje genoemd, zoals de dorpsbewoners nog altijd doen.
 
Het eerste wat opvalt als je Waterlandkerkje [’t Kerkje] komt binnenrijden, is het beeld van een zeemeermin, Hildegonda. Het herinnert aan de legende van een visser uit Oostburg. Hij kreeg een zeemeermin in zijn netten en was van plan haar op de markt in zijn woonplaats tentoon te stellen. Een man die op haar hulpgeroep afkwam, wierp de visser in het water en bevrijdde de zeemeermin. Ze dook vervolgens nog één keer op en sprak de voorspelling uit dat Waterlandkerkje nog lang een klein dorp zou blijven, maar eens tot grote bloei zou komen. Hildegonda verdween en is nooit meer gezien.
 
We zien je graag in Waterlandkerkje! 💛
 
MET EEN GIDS BELEEF JE MEER
In West-Zeeuws-Vlaanderen is altijd iets te ontdekken en te beleven. Weer of geen weer. Ieder jaargetijde heeft z'n charme. Ga eens samen met een ervaren gids op pad en laat je verrassen. Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen vertelt jong en oud graag over het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen. Per bus, te voet of op de fiets? Gidsenteam Zeeuwsch-Vlaanderen verzorgt met veel plezier jouw uitstap op maat!