s

Inwonersdag Recreatie

Ontdek hoe recreatie werkt voor jouw regio!


Tien recreatiebedrijven in West Zeeuws-Vlaanderen openen op zaterdag 25 mei hun deuren voor jou, hun buren en alle inwoners van de gemeente Sluis. Net als alle andere bezoekers van onze regio, kun je rekenen op een gastvrij onthaal. De deelnemende ondernemers laten graag zien op welke manier zij toeristen ontvangen, maar ze vertellen ook graag hoe zij zich inzetten voor de werkgelegenheid, de natuur en de lokale voorzieningen. Dagelijks zetten zij zich in voor een mooie omgeving met meerwaarde voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Lees hier wat de recreatieondernemers op 25 mei voor jou in petto hebben.

Gluren bij je buren
Jaarlijks bezoeken vele duizenden gasten onze regio. Ze verblijven in recreatiebedrijven en bezoeken onze dorpen en steden, stranden, attracties, musea en natuurgebieden. Hoe gastvrij onze regio ook is, de Inwonersdag op 25 mei is nu eens niet bedoeld voor onze gasten, maar juist voor iedereen die in West Zeeuws-Vlaanderen woont. Op initiatief van HISWA RECRON, de ondernemersorganisatie voor jachtbouw, watersport en recreatie en stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen, uitvoeringsorganisatie voor bestemmingsmanagement en gastheerschap, gunnen tien recreatieondernemers jou van 10 tot 16 uur een kijkje achter de schermen van hun camping of vakantiepark. Deze mannen en vrouwen zijn trots op wat ze betekenen voor de regio waarin ze wonen, werken en leven. Ze vertellen daar graag over!

Trots op hun bijdragen aan de regio
Trots zijn zij ook op de manier waarop ze bijdragen aan de leefbaarheid, aan de natuur en het landschap en aan de (lokale) economie van West Zeeuws-Vlaanderen. Tijdens de Inwonersdag komt dit zéker aan bod. Zo maakt de ene ondernemer zich hard voor natuurontwikkeling en duurzaamheid, terwijl een andere ondernemer graag vertelt over de werkgelegenheid. Ook is er tijdens deze dag volop aandacht voor de samenwerking met lokale leveranciers en voor de plaatselijke initiatieven en verenigingen die ruimhartig worden gesteund. Door jou op deze dag enthousiast mee te nemen in hun bedrijf, bedrijfsvoering en ambities, laten zij zien hoe recreatie werkt voor de regio en hoe dit op een positieve manier bijdraagt aan het welzijn en de welvaart van onze inwoners. Kortom, wie de Inwonersdag Recreatie West Zeeuws-Vlaanderen bezoekt, ontdekt in één dag hoe recreatieondernemers zich inzetten voor een regio waar het prettig en gezond wonen, werken, verblijven en recreëren is. En ja, daar mogen ze best trots op zijn!

Deelnemende bedrijven
Onderstaande bedrijven zetten op zaterdag 25 mei van 10 tot 16 uur hun deuren gastvrij open om jou een kijkje in de keuken te geven. Klik hier om te zien wat de recreatieondernemers voor jou op het programma hebben staan.

 
  1. Groede: Camping Harderzee
  2. Groede: Mini-camping en appartementen Het Platte Putje
  3. Groede: Strandcamping Groede
  4. Cadzand-Bad: Molecaten Park Hoogduin
  5. Nieuwvliet: Camping Zonneweelde
  6. Sint Kruis: Camping Bonte Hoeve
  7. Retranchement: Camping De Wachtsluis
  8. Retranchement: Strandcamping De Zwinhoeve
  9. Retranchement: Camping Den Molinshoeve
  10. Retranchement: Mini-camping en appartementen De Couter