s

Kom je snel?
We Zien Je Hier Graag!

West-Zeeuws-Vlaanderen

Stranden

Zomer én winter, de West Zeeuws-Vlaamse kust is dé plek voor (sportieve) ontspanning met spannende surf- en zeilsporten, maar ook met talloze fiets- en wandelmogelijkheden. Ook mooi meegenomen: de zon schijnt hier vaker dan in de rest van Nederland.  Bovendien behoren de West Zeeuws-Vlaamse stranden al jaren tot de mooiste en schoonste van Nederland.
 
DE SCHOONSTE STRANDEN EN DE MEESTE ZONUREN 
Overal aan de West Zeeuws-Vlaamse kust wappert de Blauwe Vlag. Dat betekent uitstekend zwemwater en schone stranden. Daar zijn we erg trots op en we hopen dat jij daar ook aan wilt blijven bijdragen, want samen houden we onze stranden schoon. Lees hier onze strandspelregels. Met de handige verdwaalpalen met figuren van Dick Bruna zijn mama’s en papa’s nooit kwijt. Sowieso staan er hulptroepen paraat, dus jij kunt onbezorgd genieten van een dagje strand. Met de vele zonuren waarmee West Zeeuws-Vlaanderen gezegend is, moet dat zeker lukken.

ECHTE HAAIENTANDEN
De grootste strandsensatie is het vinden van een eeuwenoude haaientand. De beste vindplekken van fossiele haaientanden zijn bij de radartoren in Nieuwvliet en in de Zwingeul bij Cadzand. Kijk vooral tussen het schelpengruis. Je moet wel een beetje geduld hebben én een goed paar ogen.

 
HONDENLIEFHEBBERS WELKOM 
De stranden van West Zeeuws-Vlaanderen zijn zeer hondvriendelijk. Van 1 mei tot 1 oktober van 10.00 tot 18.00 honden aan de lijn. Om het strand voor verschillende gebruikers toegankelijk te houden, zijn er afspraken waaraan je je moet houden. Zo zitten we elkaar niet in de weg en kan iedereen op het juiste moment genieten van zee en strand.
 
BLOOTGEWOON
Lekker in je nakie zonnen op het naaktstrand Groede-Breskens. Een heerlijk strand, helemaal voor jou en andere liefhebbers van naakt recreëren. Geniet!