s

Fietsen en wandelen

Toeren door West Zeeuws-Vlaanderen over stille landweggetjes of duinen is grenzen opzoeken én vinden. In het noorden rijd je tot aan duinen en dijken, met daarachter de Noordzee of de machtige Westerschelde. Zuidelijk steek je vaak ongemerkt de landsgrens over, Vlaanderen in.
 
FIETS- EN WANDELNETWERK
Dankzij het netwerk van fiets- en wandelpaden en uitgestippelde routes ontdek je op de fiets of te voet de verborgen kreken, sfeervolle polderdijkjes, stoere boerderijen, verrassende dorpjes en oude smokkelpaden. Bijkomend voordeel: de gezonde zeelucht is nooit ver weg. Al trappend of stappend over de duinpaden kijk je uit over de stoere Westerschelde en de oneindige Noordzee. De wind blaast nu eens in je rug, dan weer sta je op de trappers, stoer tegen de wind in.

Wandelnetwerk Zeeland
Wist je dat een groot deel van de 3.000 km lange wandelpaden van Wandelnetwerk Zeeland door West Zeeuws-Vlaanderen loopt? 
Met het Wandelnetwerk Zeeland als vertrekpunt, kun je diverse routes verkennen. Elk gebied heeft zijn eigen unieke Zeeuwse karakter. De knooppunten zijn de plekken waar de wandelpaden elkaar ontmoeten. Op deze knooppunten, alsook bij splitsingen en afslagen, vind je routepalen met duidelijke richtingaanwijzers. Deze wijzen je de weg naar het volgende knooppunt op je route. Hier vind je uitgebreid informatie. Of je nu je route zelf wil samenstellen via de routeplanner of je kiest voor een themawandeling, er is voor elk wat wils. 
 
ROUTETIPS
Speciaal voor jou hebben we een aantal mooie wandelroutes, fietstochten en gravelbikeroutes in het veelzijdige West Zeeuws-Vlaamse land verzameld. Wat denk je van een fietstocht met de kinderen of kleinkinderen die je langs het visserijmuseum brengt waar ze alles ontdekken over haaientanden, schelpen en vissen?  Of ontdek de geheimen van vestingstad Sluis tijdens een wandeling over en onderlangs de stadswallen? En ook voor de gravelbikers onder ons valt genoeg te beleven! Op ons RouteYou kanaal vind je meer mooie routes. Laat je door ons inspireren! 

 
EEN STUKJE CAMINO DE SANTIAGO DOOR SLUIS
De Camino de Santiago, een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela spreekt velen tot de verbeelding. Je kunt de route naar Santiago lopen vanuit alle hoeken van Europa en tegenwoordig trekt deze wereldberoemde wandelroute zowel religieuze als niet-religieuze wandelaars aan. Ook door Sluis loopt een stukje van deze route. Oorspronkelijk startte de route bij “Het Zoute Vestje” (ter hoogte van Hoogstraat 35) waar de haven lag. Pelgrims van overzee kwamen hier aan om hun tocht via Damme en Brugge verder te zetten. Tegenwoordig kun je de Via Brugensis (route via Damme en Brugge) starten vanaf onze Groote Markt. Klik hier voor de route.


FIETSVERHUUR
Om heerlijk te peddelen in de Zeeuwse buitenlucht heb je maar één ding nodig: een fiets. Heb je er geen bij de hand? Huur er één bij de vele fietsverhuurders in West Zeeuws-Vlaanderen. Ga je voor een extra relaxt tochtje per e-bike? Aan oplaadpunten geen gebrek.