s

Tentoonstelling: Collectief Vier

Sluis
12-10-2022 12:00 t/m 12-10-2022 17:00
Van 22 september t/m 20 november 2022

Leen van Duivendijk, Jorien Brugmans, Margriet de Vries en Johan Klein vormen samen Collectief Vier, een kunstenaarsgroep van onder en boven de Westerschelde. Van 22 september t/m 20 november 2022 tonen ze hun werk in de Raadskelder in Sluis, als gast van de Stichting Johan Hendrik van Dale. De titel verwijst naar “alle vrijheid die ze hebben gekregen én genomen” om de eigenheid van hun artistieke potentieel in deze prachtige ruimte te laten zien en beleven, m.a.w. om in alle vrijheid de vleugels te kunnen uitslaan. Collectief Vier werd met open armen ontvangen in West-Zeeuws-Vlaanderen, dat gaf meteen het “vrije gevoel van Sluis”. Voor deze expo heeft het Collectief twee bevriende kunstenaars uitgenodigd. Marion Kamper en Evelien Noens
.
Het thema van Marion Kamper ( Wissenkerke ) is geometrie, balans, beweging en verandering. Aanvankelijk werkte ze bijna uitsluitend met klei (opleiding keramiek / porselein designer), inmiddels ook met andere materialen zoals kunststof, hout en metaal in combinatie met elkaar.

Evelien Noens (Axel) is fotografe. Zij heeft zich de laatste 5 jaar vooral bezig gehouden met een portrettenproject waarin de modellen werden geportretteerd in een filmische setting. In 2020 is Evelien afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas, in de richting Fotokunst.

Organisatie

Naam
Tentoonstelling: Collectief Vier