s
Heerlijk dineren of lunchen in een landelijke sfeer? Fijnproevers zijn van harte welkom bij restaurant De Schaapskooi voor ‘culinaire verrassingen in een persoonlijke ambiance’. De naam van het etablissement verwijst naar het verleden van het pand. Het restaurant is gevestigd in een authentieke oude hoeve uit 1643. Vroeger graasden op deze plek honderden schapen. In 1975 zetten de ouders van de huidige eigenaar Marc de Rijcke, hun eerste culinaire stappen in dit bijzondere gebouw. Sinds 1995 runt Marc het café-restaurant samen met zijn echtgenote Corine en een team vaste medewerkers. De Schaapskooi heeft tevens twee zalen beschikbaar voor kleine groepen van (veertig tot zestig) personen.

Eerlijke keuken
De Schaapskooi is befaamd om haar eerlijke keuken. Marc: “Verse (streek) ingrediënten worden met veel zorg en liefde bereid door onze professionele keukenbrigade. Er is een uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils. Van zilte schaal- en schelpdieren uit de Westerschelde tot een lekkere côte à l’os. We serveren ook seizoensgebonden gerechten. Onze specialiteiten zijn lamsvlees, asperges en wild. Ook Zeeuwse lekkernijen zoals Oosterscheldekreeft en bijzondere (bij)gerechten zoals hoppescheuten sieren onze kaart. De dessertkaart verleidt met een mix van vertrouwde en vernieuwende nagerechten.” Een gerecht komt niet tot z’n recht zonder een goede wijn, meent Marc. “De Schaapskooi biedt haar gasten daarom een ruime keuze aan wijnen uit alle windstreken.” Wijnliefhebbers worden desgewenst getrakteerd op een speciaal woordje van Marc, wijnliefhebber in hart en nieren.
Contact info
De Schaapskooi
Zuiderbruggeweg 23 SLUIS
Volg ons