s

Concert in 't Kerkje Loogaroo !

Waterlandkerkje
24-09-2023 14:30 t/m 24-09-2023 17:00

Loogaroo

Een nieuwe sound in de folk

 

Op zondagmiddag 24 september vervolgt het kerkje de concertenreeks van 2023.

Na een korte muzikale zomerpauze, waarin de beeldende kunst gedurende zeven zomerse weken hoogtij vierde, verklaren we ons muzikale podium voor heropend. Op het programma ‘Loogaroo’: een niet te missen muzikale matinee.  

 

Loogaroo is het resultaat van 2 muzikanten die al meer dan 10 jaar samen op het podium staan. Na aan het roer te hebben gestaan van verschillende groepen op het kruispunt tussen folk en andere genres, stellen Florian De Schepper - akoestische gitaar - en Pablo Golder - diatonische accordeon - zich graag aan u voor, in hun puurste, meest breekbare, maar ook krachtigste versie: het duo.

 

Het heeft enkele jaren geduurd voordat de twee muzikanten besloten het Loogaroo-avontuur aan te gaan. Toen ze in 2018 de vraag kregen om op te treden in de Italiaanse Alpen, besloten Pablo en Florian om hun duo om te dopen tot ’Loogaroo’; een mythisch Caraïbisch wezen dat het licht achtervolgt in de nacht. Het resultaat van deze samenwerking getuigt hoe dan ook van grote muzikale rijpheid. De krachtige en verrassende melodieën door Pablo gespeeld en begeleid door Florians groovy en opzwepende ritmes laten je niet meer los.

 

Ondanks het feit dat de ene muzikant is afgestudeerd aan het klassieke conservatorium en de ander geen notie heeft van geschreven muziek, slagen beiden erin een brede gemeen-schappelijke muzikale connectie te bouwen tussen de wilde melodieën van Pablo's accordeon en de verrassende harmonische keuzes van Florians gitaar. Samen met de ruimte die ze laten om te improviseren, creëert het duo hiermee een nieuwe sound in de Belgische folk.

 

Ricardo Tesi - de aartsvader van de moderne trekharmonica - omschrijft beide muzikanten als uitstekende componisten die erin slagen om frisse en originele muziek te brengen. Hun album ‘Nautilus’ verrast, amuseert en ontroert; voor Tesi klinkt het als een frisse wind in het panorama van de wereldmuziek.    

 

In de zomer van 2022 werd hun eerste album "Nautilus" uitgebracht door Trad Records, met een reeks concerten in België en Nederland in de herfst van 2022. In Januari 2023 werd Loogaroo genomineerd voor ‘Beste Album’ tijdens de Folkawards, georganiseerd door het Flanders Folk Network.

   

Waterlandkerkje,

’t Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs : €12,50--  

Reserveren graag, per e-mail:  waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

Of per telefoon: 0031(0)117-401376

Info: www.kerkjewaterlandkerkje.nl of scan de QR-code hiernaast

     

Organisatie

Naam
Concert in 't Kerkje Loogaroo !
Telefoonnummer