s

Groede Live! - Marble Waves

Groede
23-09-2023 20:30 t/m 23-09-2023 22:30
Groede Live! presenteert zaterdag 23 september: Marble Waves
Indiefolk van Nederlandse bodem

Marble Waves is een Indie folkband uit Amsterdam en Utrecht met pop en Americana-invloeden. De band ontstond in 2017 als een samenwerking tussen singer/songwriter Eveline Armina Haverlag en gitarist Frank Geerlings. De bezetting werd later compleet met drummer Rutger Louwerse, bassiste Amé Staal en gitariste Merel van ’t Hooft.

Het eigen werk van de band kenmerkt zich door dichtende teksten, dromerig gitaarspel en meerstemmige zang. Behalve ‘plugged’ optredens speelt de band ook in volledig akoestische huiskamer/kampvuur-opstelling. Marble Waves speelde de afgelopen jaren op verschillende festivals en podia door heel Nederland en daarbuiten, waaronder TivoliVredenburg, AFAS Live, de Verkadefabriek, bij de Amsterdamse Popprijs en in Duitsland. Ook is de band gedraaid op NPO Radio 1 en 2, bij diverse lokale radiostations en op de nationale radio in Brazilië.

De debuut-EP, eveneens getiteld Marble Waves, verscheen op 27 november 2020 en bevat zes nummers. In recensies werd deze ep o.a. beschreven als 'zes prachtige liedjes' (De Bassist), 'een juweeltje' (Real Roots Cafe), 'aanstekelijke indie/folk-muziek met pop- en Americana-invloeden' (Het Kontakt) en 'etherische gitaarpartijen' (New Folk Sounds) en 'liedjes met inventieve melodielijnen en harmonieën die zich in je hersenpan nestelen' (Written in Music).
Bassiste Amé Staal werd naar aanleiding van de verschijning van de debuut-EP uitgeroepen tot 'Het Talent' in tijdschrift De Bassist. De EP werd in datzelfde tijdschrift uitgeroepen tot 'albumtip'. Zangeres Eveline Armina Haverlag won op 17 december 2020 onder de naam 'Camera Chick' de slotaflevering van het RTL4-programma I Can See Your Voice. Zij zong er een duet met Emma Heesters.

Momenteel is de band druk bezig met hun volgende release: het album Endless Drifting verschijnt eind september. Als voorproefje van dit album zijn inmiddels 2 singles uitgebracht. Deze en de overige nummers van het album staan zeker op de setlist in Groede!

Musici:
Eveline Armina Haverlag (lead vocals, ukulele)
Frank Geerlings (gitaar)
Amé Staal (bas, backing vocals)
Merel van ’t Hooft (gitaar, backing vocals)
Rutger Louwerse (drums, backing vocals)

Aanvang 20:30 uur
Deur open vanaf 19:45 uur
zitconcert

Entree € 18,00
Voor meer info en kaarten: www.grotekerkgroede.com
Voel je welkom bij Groede Live! – Poppodium

Organisatie

Naam
Groede Live! - Marble Waves
Organisatie
Groede Live!