s

Rondleidingen door de Gidsengilde Aardenburg

Aardenburg
23-09-2023 10:30 t/m 23-09-2023 12:30
Van mei t/m oktober kunt u op zaterdagen onder leiding van een gids een wandeling door Aardenburg maken. De wandeling start bij het museum (St. Bavostraat 3, 4527CJ Aardenburg) om 10.30 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Kosten zijn € 5,00/p.p en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee. Bij voorkeur betalen met betaalpas of indien dit niet mogelijk is met gepast geld. Aanmelden op de vrijdag vóór 20.00 uur is verplicht via gidsengilde@cultuurforumaardenburg.nl*

Tijdens deze wandeling komen we langs historische gebouwen en plekken waar de geschiedenis van Aardenburg wordt verteld. Onderwerpen die tijdens de wandeling aan de orde komen zijn: tijdelijke bewoning door jagers-verzamelaars, Romeinse aanwezigheid, glorietijd en verval van Aardenburg in de Middeleeuwen, Tachtigjarige Oorlog (in Vlaanderen ook wel bekend als godsdienstoorlog in de 16de en 17de eeuw), belegering door de Fransen ten tijde van Lodewijk XIV (Rampjaar 1672), gevolgen van de 1ste en 2de wereldoorlog.

Themawandelingen
Het hele jaar kunt u een afspraak maken via gidsengilde@cultuurforumaardenburg.nl* voor een wandeling met speciale aandacht voor één van de volgende thema’s:

Kerkenroute, met accent op de geloofsgeschiedenis van Aardenburg. Tijdens deze wandeling worden de Sint-Baafskerk, Heilige Maria Hemelvaart kerk en Doopsgezinde kerk bezocht. De wandeling duurt ongeveer 2 uur, de kosten zijn €7,50/p.p. en vanaf 13 jaar t/m 18 jaar €5/p.p. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee.

Berenning van Aardenburg. Tijdens deze wandeling worden belangrijke plekken bezocht die tijdens de belegering van de Fransen in het Rampjaar 1672 een rol hebben gespeeld. Ondanks de grote Franse overmacht hield Aardenburg stand. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, de kosten zijn €5/p.p. en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee.

Stadswandeling. Deze wandeling gaat langs historische gebouwen en plekken waar de geschiedenis van Aardenburg wordt verteld vanaf 7000 jaar geleden tot heden. De wandeling duurt ongeveer 2 uur, de kosten zijn €5/p.p. en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee.

* Vergeet uw telefoonnummer niet te vermelden zodat er telefonisch contact met u kan worden opgenomen.

Organisatie

Naam
Rondleidingen door de Gidsengilde Aardenburg