s

lezing 'Een verkenning van historisch West Zeeuws-Vlaanderen'

IJzendijke
24-03-2023 19:30 t/m 24-03-2023 21:30
Wat is er nu nog te zien van het historisch landschap?
Wat is er te beleven in de omgeving?

Lezing door Bas Chamuleau

Het landschap is te lezen als een boek. Eenmaal begonnen wil je steeds meer weten. Landschap lezen brengt nieuwsgierigheid naar boven: Hoe loopt dit af? Wat kan ik nu nog zien? Het ontdekken van de bijzondere landschapselementen in je eigen omgeving is een avontuur.
West Zeeuws-Vlaanderen is een gebied als geen ander. Het heeft meer veranderingen ondergaan dan andere streken. Het bijzondere hier is dat het in de tijd en in de bodem een grote gelaagdheid kent. Soms is er van die historische tijd nog wat in het landschap terug te zien. De presentatie van Bas Chamuleau toont wat er te zien is en te beleven valt. Via historische kaarten en bodemkaarten wordt het huidige landschap tot aan de oorsprong afgepeld. Een trektocht door het land van heden en verleden waarin nog veel te zien is om letterlijk bij stil te staan. Het is een tijdreis zonder te vliegen, een reis waarbij je verwonderd kijkt naar je eigen omgeving.
Het startpunt van deze verkenning is Museum Het Bolwerk in IJzendijke, het voormalig ‘Huis van de Commandant’ van de vestingstad in de vroege 17e eeuw.

Toegang € 8,00
Reserveren voor 22 maart 2023

Museum Het Bolwerk
Markt 28
4515 BB IJzendijke
0117-301200
museuminfo@zeelandnet.nl
www.museumhetbolwerk.nl

Organisatie

Naam
lezing 'Een verkenning van historisch West Zeeuws-Vlaanderen'
Organisatie
Museum Het Bolwerk
Telefoonnummer