s

Poëtisch nazomeren in Aardenburgse tuinsferen

Aardenburg
11-09-2022 14:00 t/m 11-09-2022 16:00
Casa Portiera ABC organiseert aan het einde van de zomer weer een poëziemiddag op een idyllische buitenlocatie. Op zondagmiddag 11 september vanaf 14.00 uur treden Hans Wap, Marten Janse, Frederik Lucien de Laere en Tijs van Bragt op in ‘Het Hof van Bollé’, Molenpad 1, Aardenburg. Jan Bulsink en Gepke Visser verzorgen de muzikale omlijsting.
De entree is € 5,00.

Hans Wap is schilder, decorontwerper, graficus en dichter. Hij debuteerde in 1967 en publiceerde zeven bundels. Met dichters als Deelder en Vaandrager maakte hij deel uit van de Rotterdamse poëziescene. Wap trad op bij poëziefestivals in Indonesië, Suriname, Duitsland, Marokko, Portugal en Nederland.

Dichter, zanger en wandelcoach Marten Janse wijdt zich al zijn hele leven aan de dichtkunst. De basis van zijn poëzie is zijn gevoel voor taal. Als helft van het duo Stuifzand schrijft hij zijn eigen nummers. Janse is ook bestuurslid van de Haarlemse Dichtlijn, een van de meest sympathieke poëzieclubs van ons land.

Dichter en performer Frederik Lucien De Laere (Brugge, 1971) publiceerde vijf dichtbundels en daarnaast werk in verschillende literaire tijdschriften zoals De Brakke Hond, Tirade, Poëziekrant, Deus ex Machina en Het Liegend Konijn. In 2007 en 2008 was hij stadsdichter van Damme. Zijn werk werd opgenomen in verschillende bloemlezingen, zoals ‘de Komrij’. De Laere werkt voor zijn poëtische performances samen met de Belgische actrice Els Deceukelier.

Tijs van Bragt behoeft in onze regio geen introductie. Zijn gedichten vinden regelmatig hun weg naar poëzietijdschriften en zijn bundel Bonterik Sterrenzager werd goed ontvangen. Van Bragt vindt inspiratie in de natuur. De rustige, verzorgde toon van zijn werk maakt het altijd weer een genot om naar hem te luisteren. De alom geliefde Groese dichter is dan ook zeer welkom op de Nederlandse poëziepodia.

De Amersfoortse dichter Jan Bulsink kennen we in Aardenburg van eerdere voordrachten en het verzorgen van een succesvolle poëzieworkshop alhier. Ditmaal neemt hij samen met zijn partner Gepke Visser het muzikale onderdeel van de middag voor zijn rekening. Verwacht mooie teksten die zeer prettig op muziek zijn gezet.


 

Organisatie

Naam
Poëtisch nazomeren in Aardenburgse tuinsferen
Organisatie
Dichters in Aardenburg