s
Het Valkeniershof
25-09-2023
Toen Marina jaren geleden naar een roofvogelshow ging, was haar interesse gewekt. Ze volgde een opleiding tot valkenier en kocht 24 jaar geleden Yarik, haar eerste Amerikaanse woestijnbuizerd. Yarik woont nog altijd bij Marina en Peter. Marina trok er regelmatig op uit met de Amerikaanse woestijnbuizerd op haar arm. Marina:” Een vogel moet je net als een hond socialiseren en dat lukte aardig. De meeste mensen keken wat raar op, anderen waren geïnteresseerd en kwamen een praatje maken als ze mij met de vogel zagen wandelen.”

IJzendijke
Al snel kwamen er meer vogels en ging het echtpaar op zoek naar een een plek met meer ruimte en vrijheid. Marina: “Hier in de polder rondom IJzendijke hebben we genoeg ruimte om met de vogels te vliegen en ze te trainen. Mijn eerste demo was in Schoondijke. Later zijn we bij ons thuis meer demo’s gaan organiseren, omdat vrienden en kennissen het ook wel eens wilden zien. Zo ontstond het Valkeniershof Marina Bliek. Tegenwoordig komen er scholen langs, geven we workshops en demonstraties. Momenteel hebben we 28 vogels. Mensen denken wel eens dat de roofvogels gevaarlijk zijn en vinden het toch wel spannend als er eentje op hun hand komt zitten. Ze zijn natuurlijk ook indrukwekkend, maar gevaarlijk zijn ze zeker niet. Het zijn geen wilde vogels, ze worden gekweekt en gekocht.” 

Demo's
“In de winter zijn er geen demo’s buiten. Dan gaan we zelf op pad met de roofvogels en uilen en bezoeken we bijvoorbeeld verzorgingshuizen”, zegt Marina. Workshops en kinderfeestjes kunnen wel doorgaan op afspraak. “Als je hier komt, maak je kennis met roofvogels, dat is echt een unieke ervaring. Als mensen enthousiast weer naar huis gaan, is onze dag geslaagd.”
Contact info
Valkeniershof
Klakbaan IJZENDIJKE

Anderen bekeken ook:

Brover Fashion
Brover Fashion
Sonja's Bloemenkade
Sonja's Bloemenkade
Rocks & Rolls
Rocks & Rolls