s
Vertelbos Cathelinehof
22-07-2024
Op zoek naar dé perfecte locatie voor het beleven van een magische, onverwachte en vooral boeiende middag? Wij hebben 'm voor je gevonden! Marjolein van Vertelbos Cathelinehof neemt je mee langs kronkelende paadjes in haar bos. Voor je het weet, zit je in een hele andere wereld waar je de natuur op een verrassende manier (her)ontdekt.

De natuur laten spreken
In het 2,5 hectare grote gebied laat Marjolein de natuur tot leven komen. Marjolein: “Geef een plant of dier een naam en de interesse van kinderen, maar ook van volwassenen, is gewekt. Dat was dertig jaar geleden wel anders. Toen ik van deze landbouwgrond natuurgebied had gemaakt en rondleidingen gaf, dwaalden gedachten snel af. Totdat ik een opleiding tot verhalenverteller ben gaan volgen. En zie zo, nu laat ik me dagelijks inspireren door Moeder Natuur om de mooiste verhalen te vertellen. De natuur is zoals het is, onkruid en brandnetels zijn er. Dus dan maak ik er maar een verhaal van.”

Familiemiddagen
Elke donderdag (tot 22 augustus) vertelt Marjolein over indiaan Chief Seattle die zijn land moest verkopen. “Kinderen krijgen een mandje en mogen tijdens de wandeling bloemen plukken, vuur en popcorn maken. Ik laat ze de natuur niet alleen zien, maar ook ervaren. Als je een brandnetel op de juiste manier aanraakt, zal je zien dat het niet prikt. Ook volwassenen vinden het hier leuk. Herinneringen van vroeger komen boven en die delen ze maar al te graag met hun kinderen. Als ik achteraf in het gastenboek lees, kijk ik even door de ogen van mijn gasten en beleef ik wat zij hebben beleefd. Wanneer ik lees dat mensen hier niet meer weg willen, is dat heel dankbaar!”

Met wie wil jij binnenkort naar het Cathelinehof?
 
Contact info
Vertelbos Cathelinehof
Cathelineweg 1 OOSTBURG

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant