s
Peren van D'Hont
16-10-2023
Peren van D'Hont
Een boomgaard vol peervormige dames! Nee, niet De Hof van Eden maar Sorteerbedrijf D'Hont; één van de verschillende perenboomgaarden in onze regio.

Sandy: “Van oorsprong zijn we een akkerbouwbedrijf en was het niet de bedoeling peren te kweken. De perenboomgaard behoorde tot het aantal percelen grond rond ons bedrijf waarmee we wilden uitbreiden. Uiteindelijk vonden we de boomgaard eigenlijk zó mooi dat we het zonde vonden om deze om te zetten naar landbouwgrond.”

Conference en Doyenné du Comice
In de vier hectare grote boomgaard worden Conference en Doyenné du Comice handperen gekweekt. Sandy: “Een deel van de opbrengst wordt verkocht in ons stalletje aan de Noordweg, dat zowel bij inwoners als toeristen goed bekend is. We verkopen er uiteraard onze uien, aangezien dit onze hoofdactiviteit is, maar ook aardappelen, eieren en streekproducten. Het andere deel gaat naar een vaste afnemer.”

Onderhoud & pluk
“Het onderhoud en de gewasbescherming wordt gedaan door een medewerker en collega fruitteler. En in deze tijd van het jaar, tijdens de pluk, doen we een beroep op uitzendkrachten. We zijn dan een week of drie met zeven tot acht personen aan het plukken. Vanaf december wordt er gesnoeid en na de bloei in april/mei worden in juni de peren gedund. Gedund? Sandy: “Peren hebben ruimte nodig om te groeien. Als er te veel op één tak groeien, krijg je kleine peren. En we willen juist grote peren voor een mooiere opbrengst.”

Ook zin gekregen in een sappige peer? Rep je naar Noordweg 1 in Groede. Daar liggen ze op je te wachten!

 

Perenboomgaard D'Hont

Contact info
Perenboomgaard D'Hont
Noordweg 1 GROEDE

Anderen bekeken ook:

Lichtwandeling Aardenburg
Lichtwandeling Aardenburg
Eglizen
Eglizen
Blom-Line
Blom-Line