s
Lichtwandeling Aardenburg
27-11-2023
Toen Nathan Bellengé tijdens de Kerstperiode in volle coronatijd (2020) de R.K. Kerk mocht verlichten, zorgde dit voor een vonk van inspiratie en werden er plannen gesmeed voor een tweejaarlijkse Lichtwandeling. Samen met zijn vriend Max werd maandenlang hard gewerkt. In 2021 was de eerste Lichtwandeling in Aardenburg een feit.

Een droom in de sterren
Dit jaar vindt de Lichtwandeling plaats op 8 en 9 december tijdens de sfeervolle kerstmarkt in Aardenburg. Marc: “Het is niet zomaar een wandeling door een verlicht dorp. Het wordt een meeslepende show met verbluffende licht- en geluidseffecten. In de Sint-Baafskerk zijn er videoprojecties op een indrukwekkend verlichte bol. Knutselwerken van schoolkinderen en een kunstwerk van Kim Rijntjes worden uitgelicht en verspreid door Aardenburg staan betoverende lichtobjecten. Voor meer details nodig ik iedereen uit om zelf te komen kijken.”

Dinique en Marc: "Het is met een zwaar gemoed dat we Nathan moeten missen na een tragisch ongeluk afgelopen zomer. Maar, we zijn vastbesloten om zijn droom en levenswerk voort te zetten. Nathan was al begonnen met de voorbereidingen en samen met zijn studiegenoten zijn we al maandenlang intensief bezig. Veel ontwerpen van Nathan voor de lichtobjecten worden nu door zijn medestudenten verder uitgewerkt."

Magische ambiance
Naast de georganiseerde lichtinstallaties mogen alle huizen langs de 3,5 kilometer lange route hun binnen- en buitenruimtes verlichten. De plaatselijke fanfare zorgt op zaterdag voor een muzikale bijdrage en uiteraard wordt ook de innerlijke mens verzorgd. Kom jij ook de magische sfeer ervaren op 8 en 9 december? Je kunt tussen 18 uur en 22 uur starten bij het Multifunctioneel Centrum van Aardenburg. Om ten volle te genieten van dit spektakel raden we aan de aangegeven route te volgen. Deelname is kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage, ter ondersteuning van de stichting die Marc en Dinique in dit kader oprichten, mag altijd.
Contact info
Lichtwandeling Aardenburg

Anderen bekeken ook:

Brover Fashion
Brover Fashion
Sonja's Bloemenkade
Sonja's Bloemenkade
Rocks & Rolls
Rocks & Rolls