s
Hof 't Suytsant
28-10-2020
Als je van Zuidzande naar Cadzand rijdt, valt de witte boerenschuur aan de rechterkant direct op. Dit is Groot Hof ter Zand, één van de zeven luxe en landelijk gelegen familiehuizen van Ann en Pim Luteijn. Al begon het allemaal zo’n 160 jaar geleden met de naastgelegen boerderij.

Pim: “Hof ’t Suytsant is al sinds 1857 in de familie. Mijn opa en vader richtten zich op de akkerbouw. Na mijn studie fruitteelt heb ik het akkerbouwbedrijf in 1996 uitgebreid met 14 hectare perenboomgaard.” Ann vult aan: “Doordat een tante van Pim een B&B runt, kwamen we op het idee om ‘iets’ met het oude wagenhuis te doen. Dat was in een periode dat er in West-Zeeuws-Vlaanderen nog geen groepsaccommodaties waren. Het wagenhuis hebben we verbouwd tot twee aan elkaar geschakelde woningen geschikt voor 16 personen. Al is iedere woning ook apart voor maximaal acht personen te huur. De namen verwijzen naar de achterliggende boomgaard: Cottage Doyenne en Cottage Conference.” 

Het bleek een schot in de roos. Er was en is veel vraag naar grote woningen voor familievakanties, zakelijke meetings en teambuilding. Omdat buurmans land maar één keer te koop is, grepen Ann en Pim hun kans en kochten de naastgelegen boerderij, Groot Hof ter Zand. Deze woning biedt plaats aan 24 personen, maar kan ook opgedeeld worden. “Ik houd van het ontwikkelen en inrichten van de woningen. Ons nieuwste project, Villa Vivère, is een familiehuis voor maximaal 30 personen, wordt binnenkort opgeleverd. Deze woning beschikt over een aparte cateringruimte waardoor speciale evenementen mogelijk zijn”, aldus Ann.

Pim: “De akkerbouw hebben we inmiddels afgestoten. De focus ligt nu op de fruitteelt en recreatie. Zowel voor ons gezin als voor onze gasten een leuke combinatie. Gasten verblijven graag bij ons vanwege de landelijke ligging, de ruimte en de bedrijvigheid op het erf. Kinderen rijden op de skelters over het hof en komen regelmatig een kijkje nemen in de schuur en vragen  honderduit.” Ann: “Als ik bij thuiskomst de spelende kinderen zie en de ouders de barbecue zie aansteken… man, dan heb ik zelf ook vakantie! Ik kan daar zó van genieten.”

Dit interview heeft plaatsgevonden voor invoering van de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober jl. 
Pim en Ann bieden de ruim opgezette huizen nu ook aan voor gezinnen die er even tussenuit willen. Kijk voor de beschikbaarheid en prijzen op www.hofsuytsant.nl
 
Contact info
Hof 't Suytsant
Obijnsweg 1 ZUIDZANDE

Anderen bekeken ook:

De Duintjes Pizza & IJsbar
De Duintjes Pizza & IJsbar
Beach Boy
Beach Boy
Op ’t Hof van de Milliano
Op ’t Hof van de Milliano