Restaurant Chef Charlotte
11-08-2025
Heb je Charlotte weleens gespot in haar opvallende oranje foodtruck? Deze zomer pakt ze het anders aan: Chef Charlotte opende in juni een pop-up restaurant Groede. Ze toverde een leegstaand pand om tot een sfeervolle plek, met een compacte, doordachte kaart waarin groenten de hoofdrol spelen. Verwacht Midden-Oosterse smaken, creatieve combinaties en verrassend lekkere gerechten waar gasten speciaal voor terugkomen.
Verrassend vegetarisch
De aubergine-carpaccio, feta brûlée en crispy halloumi, zijn haar persoonlijke favorieten. ”Alles wordt hier met liefde en aandacht vers bereid, tot in de kleinste details. Het restaurant is 100% vegetarisch en daarmee uniek in deze streek. Ik wil laten zien hoe verrassend lekker vegetarisch eten kan zijn. Géén vleesvervangers, maar groente als hoofdingrediënt.” Over de menukaart hoefde ze niet lang na te denken. “Ik wist al heel lang hoe die eruit moest zien. De kaart is een verlengstuk van de foodtruck: smaakvol en met zorg samengesteld. Zelfs de drankjes. We maken huisgemaakte limonades met aardbei en citroen, de sangria’s zijn vers bereid en we bieden bewust een kleine selectie frisdrank aan zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.”
Genieten op elk moment
Het restaurant is huiselijk aangekleed, zodat je je er direct op je gemak voelt. “Ik wilde een warme plek creëren, waar het voelt alsof je bij mij in de woonkamer zit. De keuken is open tot 22.00 uur, perfect om lang te tafelen. Maar ook overdag ben je welkom: vanaf 11.00 uur kun je binnenlopen voor een lekker kopje koffie met een stuk taart.”
Benieuwd geworden? Kom eens proeven of bekijk haar website: chefcharlotte.nl.
Verrassend vegetarisch
De aubergine-carpaccio, feta brûlée en crispy halloumi, zijn haar persoonlijke favorieten. ”Alles wordt hier met liefde en aandacht vers bereid, tot in de kleinste details. Het restaurant is 100% vegetarisch en daarmee uniek in deze streek. Ik wil laten zien hoe verrassend lekker vegetarisch eten kan zijn. Géén vleesvervangers, maar groente als hoofdingrediënt.” Over de menukaart hoefde ze niet lang na te denken. “Ik wist al heel lang hoe die eruit moest zien. De kaart is een verlengstuk van de foodtruck: smaakvol en met zorg samengesteld. Zelfs de drankjes. We maken huisgemaakte limonades met aardbei en citroen, de sangria’s zijn vers bereid en we bieden bewust een kleine selectie frisdrank aan zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.”
Genieten op elk moment
Het restaurant is huiselijk aangekleed, zodat je je er direct op je gemak voelt. “Ik wilde een warme plek creëren, waar het voelt alsof je bij mij in de woonkamer zit. De keuken is open tot 22.00 uur, perfect om lang te tafelen. Maar ook overdag ben je welkom: vanaf 11.00 uur kun je binnenlopen voor een lekker kopje koffie met een stuk taart.”
Benieuwd geworden? Kom eens proeven of bekijk haar website: chefcharlotte.nl.
Anderen bekeken ook:

Zomerbar de Vrijbuyter

Pluktuin IJzendijke
