s
B&B De Passant
24-07-2023
Eddy: “Ik werk al heel mijn leven in de horeca. Veel uren, altijd laat en veel stress. Op een gegeven moment beseften we dat we elkaar heel weinig zagen en dat we liever het heft wat meer in eigen hand wilden nemen. Voor Anitha was een eigen B&B altijd al een lang gekoesterde droom, die sinds 2016 werkelijkheid is geworden.” 

Marechaussee kazerne
B&B de Passant Breskens is gehuisvest in een voormalige marechaussee kazerne. Eddy: “Om vriendjespolitiek tussen de bevolking en de marechaussee te vermijden, woonden de manschappen – als vrijgezel of met hun gezin – in de kazerne. Tot 1961 vervulde het pand deze functie”.  Met veel enthousiasme vertelt Eddy zijn gasten sappige verhalen over de manschappen en hoe er vroeger in West Zeeuws-Vlaanderen gesmokkeld werd. 

Je voelt je geen passant
Aan een warm onthaal zal het je hier zeker niet ontbreken. Anitha: “Het persoonlijk contact, informatie over de regio, hulp bieden bij het uitzoeken van busverbindingen, fiets- en wandelroutes uitstippelen en ons befaamd uitgebreid ontbijt zorgen ervoor dat gasten zich hier thuis voelen en vaak op regelmatige basis terugkomen. Ook helpen we geocache fanaten graag op weg. Eddy en ik zijn namelijk ook gegrepen door dit ‘schatzoeken’. Wat ons overigens opvalt, is dat de Westerschelde Ferry nog altijd een grote aantrekkingskracht heeft. Bijna iedere gast gaat wel een dagje met de ferry naar Walcheren, aan de ‘overkant’. Is het charme, nostalgie, avontuur? Ik weet het niet, maar de boot blijft een topper.” 
Contact info
B&B De Passant
Dorpsstraat 74 BRESKENS

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant