s
Atelier de Test
29-04-2024
Dertig jaar geleden lieten Janneke en Kees hun oog vallen op een bijna tweehonderd jaar oude leegstaande schuur aan de Mariastraat in Zuidzande. De schuur werd door het duo omgetoverd tot expositieruimte met keramiektuin waar je van april tot begin november van harte welkom bent.

Ambacht en kunst
In Atelier de Test staat werk van zo’n vijfendertig pottenbakkers en keramisten opgesteld. Kees: “De kunstenaars komen uit heel Nederland, België en Duitsland, en een aantal komt uit Zeeuws-Vlaanderen. Het is een vaste groep kunstenaars die steeds nieuwe dingen maken. De basis is klei, al maakt iedereen er weer iets anders mee. Dat maakt keramiek zo divers.” Janneke: “Alles wat in de schuur staat, is te koop. Je kan alles zien en voelen voordat je het koopt. Het aanbod varieert van klein tot groot. Voor tien euro kan je al iets leuks mee naar huis nemen.”

Potje draaien
“Zodra we de deuren openzetten, is het hier druk. We zien ieder jaar mensen terugkomen en hebben zelfs kinderen zien opgroeien. Dat geeft veel voldoening en vertrouwen. De meesten komen hier niet voor vijf minuten. Daarom kan je bij ons een kopje koffie, thee, iets fris drinken of een lekker stukje appeltaart eten. Het aanbod is niet groot, maar wél van kwaliteit. Vooral de koffie", zegt Kees lachend.

Ben je benieuwd of je talent hebt voor pottenbakken? Iedere woensdag- en donderdagmiddag in juli en augustus is er een pottenbakker aanwezig in de schuur. Ga gerust langs om met hulp zelf eens een potje te draaien.
Contact info
Atelier de Test
Mariastraat 38 ZUIDZANDE

Anderen bekeken ook:

Pluktuin Hof Zjevernie
Pluktuin Hof Zjevernie
Dorpswandeling Groede
Dorpswandeling Groede
Sportpaviljoen C-Zand
Sportpaviljoen C-Zand