s
Zwembad Aardenburg
26-06-2023
Een strakblauwe hemel met stralende zon en een rimpelloos wateroppervlak… De eerste fanatiekelingen kondigen zich al vroeg in de morgen aan om hun baantjes te trekken in het enige openluchtzwembad van West Zeeuws-Vlaanderen. Ondertussen verandert de ligweide in een kleurrijke lappendeken waar gezinnen en jongeren neerstrijken. Er worden bommetjes gemaakt en peuters staan te trappelen van ongeduld om het peuterbad te ontdekken.

Bestuurslid Tamara: “Zwembad Aardenburg is 50x25 meter groot mét duikplank en glijbaan. De allerkleinsten vinden hun vertier in het peuterbad met de waterspeeltafel. Wie even genoeg heeft van het water kan zich amuseren in de speeltuin of minigolven.”

Pure nostalgie
Tijdens echt warme zomers vinden al snel meer dan 30.000 bezoekers de weg naar dit nostalgische zwembad. Voorzitter Corné: “Het zwembad werd gebouwd in 1951. Initiatiefnemer en tevens burgemeester Jef van Dongen wilde de inwoners van Aardenburg net na de oorlog iets unieks aanbieden. Het werd een sportpark met voetbalveld, zwembad en speeltuin. Uniek in zijn soort voor die tijd. Natuurlijk zijn er in de loop van de jaren de nodige aanpassingen gedaan, architecturaal mag er echter niks veranderd worden. Het zwembad ademt nog steeds de sfeer van de jaren 50. Wist je dat het één van de oudste openluchtzwembaden van Nederland is?

Zomers vertier
Tamara: “Via Facebook, Instagram en TikTok houden we onze volgers continu op de hoogte van alle activiteiten in en rond het zwembad. De komende maanden staat er onder andere avondzwemmen, schat duiken, bommetjes wedstrijd en een duikinitiatie op het programma.”

Geen zin in zand tussen de tanden en de billen? Dit openluchtzwembad midden in het groen is dé uitkomst!
Contact info
Zwembad Aardenburg
Herendreef 57 AARDENBURG

Anderen bekeken ook:

Pluktuin Hof Zjevernie
Pluktuin Hof Zjevernie
Dorpswandeling Groede
Dorpswandeling Groede
Sportpaviljoen C-Zand
Sportpaviljoen C-Zand