s

Jachthaven Breskens

De jachthaven van Breskens is de thuishaven van circa 500 (motor)jachten en biedt daarnaast plek voor nog zeker 80 passanten. Vanuit het kantoor met panoramisch uitzicht op de haven en Westerschelde ontgaan havenmeesters Hans en Wout niets. Hans: “We hebben het mooiste werk van Nederland. Het contact met de mensen, het buiten zijn, het uitzicht. Geen dag is hetzelfde. Ik werk hier al dertig jaar en nog altijd met het grootste plezier.”

Wout: “Jachthaven Breskens is de grootste jachthaven aan open zee in Zeeland. Doordat we aan open water liggen, kun je weg wanneer je wilt. Je bent niet afhankelijk van een bepaalde diepgang. Al is het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van het getij. Je wilt immers voorkomen dat je vast komt te zitten op een zandbank ;-). Zowel zeilers als schippers van motorjachten leggen graag aan in onze jachthaven. En niet alleen vanwege de moderne faciliteiten. Onze haven is de ideale uitvalsbasis voor vaartochten door het Nederlandse Deltagebied, naar Frankrijk en naar het Vlaamse binnenland. Voor de kust tussen Breskens en Hoofdplaat ligt zandplaat ‘Hooge Platen’. Hier liggen regelmatig zeehondjes te zonnen. Mooi toch?”

De havenmeesters klinken als ware streekambassadeurs. “En dat zijn we ook”, zegt Hans lachend. “We zijn gastheer en vraagbaak voor onze gasten. Logisch, als je hier aankomt wil je weten waar je boodschappen kunt doen, waar je lekker kunt eten en wat er allemaal te doen is. Onze ligging is perfect. Supermarkt, winkelcentrum, restaurants, watersportwinkel, jachtwerf, mastenmaker, je vindt het allemaal op loopafstand. Wie er graag een dagje op uit trekt en iets anders wil zien dan kust en water, raden we aan per fiets door de polders te toeren. Iedereen, niemand uitgezonderd, komt verrast en enthousiast van hun fietstocht terug.”
Contact info
Jachthaven Breskens
Oosthavendam 3 BRESKENS
Volg ons