s

Hoeve Oude Tol

Zoeken naar mogelijkheden om rendabel te blijven is haast vanzelfsprekend voor wie actief is in de landbouw- en fruitteeltsector. Dat je met gezond boerenverstand een eind kunt komen, bewijzen Annemieke en Niek: “In 2000 zijn wij op het fruitteeltbedrijf komen wonen. Omdat er om ons heen veel in de recreatiesector werd geïnvesteerd, zagen we kansen en zijn we negentien jaar later met de verhuur van appartementen gestart. We hadden geen ervaring in deze sector, waardoor we vooral goed hebben gekeken naar wat bij ons en binnen ons bedrijf kon passen en vooral ook wat niet. Zodra de hiaten in het bestaande aanbod in de streek voor ons helder was, waren we eruit: luxe en ruime verblijfsrecreatie, tevens toegankelijk voor mensen met beperkingen en/of waar extra zorg nodig is.

Logeren met uitzicht
Door de reacties van onze gasten besef ik dagelijks wat voor fijne plek Hoeve Oude Tol is. De ruimte en het uitzicht op de perenbomen vindt men geweldig. Als er tijd is en onze gasten hebben interesse, vertellen we tijdens een rondleiding graag meer over het telen van fruit. Bovendien vinden we het leuk om extra’s te bieden aan mensen met een beperking, zoals Japanse toiletten, aangepaste badkamers en een rolstoelvriendelijke keuken. Velen komen het jaar erop weer, wat we als de mooiste waardering zien. De drie appartementen zijn te schakelen tot één groot geheel, waardoor we plaats hebben voor 4 tot 24 personen. De leefruimte is heerlijk ruim en daarmee geschikt voor brainstormsessies en bedrijfsuitjes. Ook heeft menig bruidspaar hun bruiloft hier al gevierd. Overigens, ook niet-gasten zijn van harte welkom om de sauna te gebruiken. Wel even vooraf reserveren.”

Vergeten Fruitrassen
Het echtpaar kijkt goed om zich heen hoe ze de ene bedrijfsactiviteit met de andere kunnen verbinden. “Onze wens is om oude en/of vergeten fruitrassen te telen. De plaats waar we de bomen gaan planten, kunnen we tevens inrichten als picknickplaats gecombineerd met educatie over het fruit door middel van informatiepanelen bijvoorbeeld.”
Contact info
Hoeve Oude Tol
Sluissedijk ZUIDZANDE