s
Het Kabouterbos
06-11-2023
Voor een sprookjesbos hoef je niet langer naar de Efteling. In het Elderschansbos in Aardenburg is namelijk een begin gemaakt met een heus kabouterbos. Midden in het bos treffen we kunstenaar Michel. Gewapend met kettingzaag en beitel maakt hij de mooiste sprookjesfiguren uit hout. “Als kind was ik al heel creatief en gepassioneerd door hout. Tijdens een burn-out enkele jaren geleden ging ik aan de slag met een frees en een stuk hout. Het eerste poppetje was geboren. Ik merkte dat ik me erin verloor en het therapeutisch werkte. Schetsen doe ik zelden. Ik ga aan de slag met een idee en gaandeweg komt de boomstam tot leven.”

Zieke bomen
Vorig jaar stapte Michel naar Gemeente Sluis met het idee sprookjesfiguren te maken voor het bos. Na overleg met de Stadsraad Aardenburg kreeg hij groen licht. “Ik werk alleen met bomen die getopt of gesnoeid worden door de gemeente. Van gezonde bomen blijf ik af. Alle boomstammen worden op een centrale plaats in het Elderschansbos verzameld en daar kan ik aan de slag. Mijn atelier staat midden in het bos.

Kabouterspeurtocht
Een tovenaar, konijn, kikker, paddenstoel… Michel wil nog behoorlijk wat figuren uitwerken. Het streven is dat deze tegen eind 2023 verspreid door het bos een kabouterspeurtocht vormen. “Geen georganiseerde tocht, geen te volgen pad of wedstrijd. Je komt naar het bos en ontdekt alles zelf. De opzet is om naar buiten te trekken met de kinderen, te bewegen en te ‘beleven’. De fantasie de vrije loop te laten. Het leven is al georganiseerd genoeg.”
Contact info
Het Kabouterbos

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant