Het Groede Leven
03-11-2025
								Sluit even je ogen en stel het je voor: het geluid van sissende pannen, de geur van verse basilicum… Je waant je zo in Italië. En dat Italiaanse gevoel vind je sinds vorige maand gewoon in hartje Groede bij Het Groede Leven, een Italiaans restaurant waar pure smaken en warme gastvrijheid samenkomen.
Italiaans met karakter
Met Henks liefde voor pizza begonnen de eerste plannen te borrelen. Toen een prachtig historisch pand aan de Markt in Groede te koop kwam, grepen Henk en Alex hun kans. Henk: “We zagen het meteen voor ons: een Italiaans restaurant dat de sfeer ademt van de jaren ’60 en ’70, met lekker eten en een goed glas wijn.” Zo ontstond Het Groede Leven; een knipoog naar la dolce vita, maar dan met een vleugje Zeeuwse nuchterheid.
De kracht van ons team
Dominique is de gastheer van het restaurant. Afgestudeerd aan de hotelschool en al jaren actief in de horeca. “Bij Het Groede Leven vind ik een nieuwe uitdaging: gasten verwelkomen, kwaliteit waarborgen en instaan voor de gastvrijheid.” In de keuken staat Sam, geboren in Puglia. Henk: “Sam is pas 25, maar kookt met de pure smaken van Italië. Zijn gerechten zijn ambachtelijk, vers en vol passie.”
Proef het Groede Leven
Vitello tonnato, carpaccio of een heerlijke pizza, stuk voor stuk favorieten van het huis. Henk: “Sinds de opening zitten we bijna elke avond vol. De reacties zijn hartverwarmend, en dat is precies waar we het voor doen.”
						Italiaans met karakter
Met Henks liefde voor pizza begonnen de eerste plannen te borrelen. Toen een prachtig historisch pand aan de Markt in Groede te koop kwam, grepen Henk en Alex hun kans. Henk: “We zagen het meteen voor ons: een Italiaans restaurant dat de sfeer ademt van de jaren ’60 en ’70, met lekker eten en een goed glas wijn.” Zo ontstond Het Groede Leven; een knipoog naar la dolce vita, maar dan met een vleugje Zeeuwse nuchterheid.
De kracht van ons team
Dominique is de gastheer van het restaurant. Afgestudeerd aan de hotelschool en al jaren actief in de horeca. “Bij Het Groede Leven vind ik een nieuwe uitdaging: gasten verwelkomen, kwaliteit waarborgen en instaan voor de gastvrijheid.” In de keuken staat Sam, geboren in Puglia. Henk: “Sam is pas 25, maar kookt met de pure smaken van Italië. Zijn gerechten zijn ambachtelijk, vers en vol passie.”
Proef het Groede Leven
Vitello tonnato, carpaccio of een heerlijke pizza, stuk voor stuk favorieten van het huis. Henk: “Sinds de opening zitten we bijna elke avond vol. De reacties zijn hartverwarmend, en dat is precies waar we het voor doen.”
Contact info
Het Groede Leven
																Markt 27 GROEDE
																
																
											
					
																
					
					
				Anderen bekeken ook:
													Pizzeria La Casa
													Sfeer & Interieur