s
Eglizen Hoofdplaat
20-11-2023
Bij Eglizen stap je binnen in de serene wereld van de Bed & Breakfast, gevestigd in de schitterend gerenoveerde R.K. Kerk van Hoofdplaat. Zodra je de drempel overstapt, word je direct betoverd door de architectuur en de vredige sfeer.

Een roeping
Twintig jaar geleden waagden Ignaas en Veronique de overstap van West-Vlaanderen naar Den Haag. Ignaas: "Elke keer dat we terugreden naar het thuisfront, was er steevast een tussenstop in West Zeeuws-Vlaanderen waar we steeds meer ons hart verloren. Toen ik op professioneel gebied voor een belangrijke keuze kwam te staan, werd de knoop doorgehakt: we gaan op zoek naar een mooi pand in West Zeeuws-Vlaanderen om een B&B te beginnen”.

Hemelse rust
In één van de vier smaakvol ingerichte kamers waar nog verschillende ‘kerkelijke’ elementen terug te vinden zijn, geniet je van de hemelse rust. Ignaas: "Elk detail is zorgvuldig overwogen om ervoor te zorgen dat gasten zich direct thuis voelen, of ze nu voor een kort of langer verblijf komen. Onze vredige tuin is tevens de perfecte plek om te relaxen”.

Zen in de kerk
Voor inwoners van de omliggende dorpen geeft Veronique yogalessen. Ook worden er op regelmatige basis yogaretraites georganiseerd. Ignaas: "De yogastudio, met zicht op de prachtige glas-in-lood ramen, hebben we boven ingericht. Het gebruik van warme kleuren en materialen draagt bij aan het ultieme zen gevoel.”

Rol jij binnenkort je yogamatje uit op deze wel heel bijzondere plek? Of ben je meer in voor een voor een hemels nachtje weg?
Maak je verblijf in Zeeland compleet met een bijzondere ervaring bij Eglizen. Deze verbouwde neogotische kerk uit 1861 verleidt je meteen tot rust, biedt je een gevoel van welbehagen en ruimte voor bezinning.

Onze liefde voor hospitality, yoga, design en historisch erfgoed bracht ons in 2020 naar de voormalige Sint-Eligiuskerk, waar we een unieke plek wilden realiseren, kleinschalig van opzet, met oog voor lokale en duurzame producten.

Bij je entree in het monumentaal pand wordt je ondergedompeld in de prachtige architectuur en het interieur, wat gelijk uitnodigt tot ontspannen en genieten.

In ons boetiekhotel vindt je vier bijzonder ingerichte kamers, met luxueuze bedden en beddengoed. Iedere kamer beschikt over een terras, dat toegang geeft tot een ruime tuin.
Contact info
Eglizen
Kersenlaan 8 HOOFDPLAAT

Anderen bekeken ook:

Pluktuin Hof Zjevernie
Pluktuin Hof Zjevernie
Dorpswandeling Groede
Dorpswandeling Groede
Sportpaviljoen C-Zand
Sportpaviljoen C-Zand