s
Poëzieweek
22-01-2024
Van 25 tot en met 31 januari vindt de twaalfde Poëzieweek plaats met als thema “thuis”. Daarom gaan we op zoek naar poëzie in het straatbeeld en in de natuur van West Zeeuws-Vlaanderen. Een mooie gelegenheid om met Rogier de Jong van het Dichtersgilde Sluis in gesprek te gaan over de nieuwe poëziewandelroute in Aardenburg.

Rogier: “De zeven poëziewandelroutes in en rond Aardenburg waren de laatste jaren serieus verkommerd. Als Stadsraad vonden we dat hier iets aan gedaan moest worden. Na het indienen van een projectaanvraag kregen we in november jl. groen licht van de gemeente. Vijf routes c.q. locaties blijven behouden twee zijn vervangen door één nieuwe route, “Dichters in Aardenburg”, die komend voorjaar feestelijk wordt geopend.”

Dichters in Aardenburg
Wandel je komend voorjaar de “Dichters in Aardenburg route” dan kom je maar liefst tweeëndertig gedichten tegen. Rogier: “Het zijn allemaal dichters die een band hebben met Aardenburg. Denk aan o.a. Kees Francke, Menno Wigman, Petronella Moens, Lieke Marsman en ondergetekende. De route start en eindigt bij Cultuurforum Aardenburg en duurt ongeveer één uur. Momenteel krijgen alle gedichten een mooie plaats in het landschap. Later worden ze ook nog voorzien van een QR-code, zodat je de dichter zijn eigen gedicht kan horen voordragen.”

Heb jij ook zin om straks Aardenburg eens op een andere manier te leren kennen? Gedichten ontdekken die harmonieus samensmelten met de omgeving? Houd de Facebook-pagina en website van stadsraad Aardenburg in het oog voor de start van deze nieuwe poëziewandelroute.
 
Contact info
Dichters in Aardenburg
Peurssensstraat Aardenburg

Anderen bekeken ook:

De Duintjes Pizza & IJsbar
De Duintjes Pizza & IJsbar
Beach Boy
Beach Boy
Op ’t Hof van de Milliano
Op ’t Hof van de Milliano