s
De Bijerij
02-07-2023
Aan de Platteweg bij Breskens is een walhalla voor bijen verstopt. Hier startte Henk in 2015 samen met zijn vrouw met het houden van bijen. Na haar overlijden is dochter Sabrina ingestapt. Sabrina wilde graag iets bijdragen aan de natuur en besloot haar imkerdiploma te halen. Om de honing te certificeren en te mogen verkopen, is in 2019 de Bijerij Breskens bedacht.

Verhaal 
Sabrina: “Bijen staan bekend als nuttige diertjes. En niet alleen omdat ze honing maken: ze zorgen bovendien voor de bestuiving van gewassen, zoals groenten en fruit. Bewustwording is belangrijk voor ons. Daarom delen we onze bijenkennis op scholen en via onze workshops. Ook hebben we veel contact met boeren; welke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en welke invloed heeft dit op de omgeving? Als we ons allen bewust zijn van wat we doen, kunnen we er immers rekening mee houden.”

Productie
De productie van de honing is in handen van Moeder Natuur. Het ene jaar is er meer dan het andere jaar. Henk: “Via ons Instagram account maken we bekend wanneer er voorraad is. We verkopen regelmatig aan personen met hooikoortsklachten. Honing uit de streek van waar je woont, kan namelijk heel goed werken tegen hooikoorts.”

Workshop
Wil jij alles weten over bijen, honing slingeren en waskaarsjes maken? Of een kijkje nemen in de bijenstal en van je bijenfobie worden verlost (net als onze interviewer 😉)? Neem dan contact op met Sabrina en Henk.
Aan de Platteweg bij Breskens is een walhalla voor bijen verstopt.
Contact info
De Bijerij
Platteweg 11 BRESKENS

Anderen bekeken ook:

Pluktuin Hof Zjevernie
Pluktuin Hof Zjevernie
Dorpswandeling Groede
Dorpswandeling Groede
Sportpaviljoen C-Zand
Sportpaviljoen C-Zand