s
Charlotte's Pompoenen
09-10-2023
Zo’n dertig jaar geleden besloot Charlotte dat ze naast haar baan nog iets anders wilde doen. Ze startte met de opleiding bloemist en begon ze na het behalen van haar diploma met workshops bloemschikken en droogbloemen telen. Na een aantal jaar nam de vraag naar droogbloemen af en plantte ze haar eerste pompoen. Charlotte: “Het begon met een plantje of tien. Ik ging op zoek naar iemand die meer pompoenen teelde en speciale soorten had. We kochten samen pompoenzaad in en al snel groeide het bij mij van tien, naar honderden. Twee jaar later organiseerde ze haar eerste pompoenfestijn. Charlotte “Dat was zo’n groot succes, dat ik naar aanleiding daarvan besloot om meer pompoenen te planten. Dat groeide uit tot wel 6000 planten.”

Pompoenen zitten in mijn hart
Charlotte: “De interesse voor pompoenen is spontaan ontstaan. Er is veel werk aan, maar de pompoenen zitten echt in mijn hart. Vanaf maart ben ik continu bezig.” In september en oktober kan je Charlotte's Pompoenen een bezoekje brengen. Ook organiseert ze verschillende workshops en high tea’s. Charlotte: “Ik dacht leuk die pompoenen, maar waarom eten we ze zo weinig? Pompoensoep kent iedereen wel, dus zijn we op zoek gegaan andere gerechten met verschillende soorten pompoenen zodat mensen ook andere soorten leren kennen. Die gerechten kan je proeven tijdens de High Tea.” Samen met haar dochter bedenken ze elk jaar weer nieuwe gerechten.

Jong en oud
Charlotte: “We zijn echt wel een uniek bedrijf. Er is geen enkel ander bedrijf in Nederland die zo uitpakt met pompoenen. Daarom moet je het gewoon eens gezien hebben. Elke keer als het seizoen daar is en ik loop de kas binnen denk ik, wat is het weer machtig en leuk.” Er is een pompoenpad en voor kinderen een leuke speurtocht. Dat maakt dat deze plek leuk is voor jong en oud. “Als ik bezoekers iets kan bijbrengen over pompoenen en ze enthousiast weer naar huis gaan, ben ik gelukkig.” Zegt Charlotte.

Charlotte's Pompoenen

Contact info
Charlotte's Pompoenen
Watervlietseweg IJzendijke

Anderen bekeken ook:

Lichtwandeling Aardenburg
Lichtwandeling Aardenburg
Eglizen
Eglizen
Blom-Line
Blom-Line