s
Camping Harderzee
16-05-2024
Spontaan, gedreven en ambitieus; wie kennismaakt met Lora van den Hemel wordt onbewust even enthousiast over haar werk als zij zelf. Samen met haar partner Max, begint ze dit jaar aan het vierde seizoen op camping Harderzee in Groede. Deze kleinschalige, persoonlijke camping, aan de rand van het dorp, staat middenin de samenleving. Zo nodigt Lora regelmatig foodtrucks uit op de camping. “Waarom? Dat is leuk voor onze gasten, maar ook voor de inwoners van het dorp!” 
 
Dromen over een eigen camping deed Lora al sinds ze vakantiewerk deed op een camping aan de Zeeuws-Vlaamse kust. De HBO-opleiding Toerisme in Breda was al een voorzichtig stapje in de richting van de recreatiesector. Daar ontmoette ze haar partner Max Roovers, die dezelfde studie deed. Samen woonden ze eerder al in Valencia en Middelburg, nu is Groede hun thuisbasis. “Op een gegeven moment kwam deze camping op ons pad en hebben we de stap gewaagd. Tot nu toe houd ik me hoofdzakelijk met de camping bezig. Max werkt als docent Toerisme bij Scalda in Terneuzen. In de avonduren, weekenden en schoolvakanties springt hij bij. Precies als het hier druk is.” 
 
Weg van de massa 
De camping is van eind maart tot eind oktober open. Er zijn 70 campingplaatsen, waarvan vaste en toeristische plekken en ingerichte De Waard tenten voor de verhuur. Verder zijn er enkele  camperplaatsen. “Mensen komen bij ons voor het kamperen in eenvoud. Juist het kleinschalige, eenvoudige karakter van onze camping is uniek. Hier kun je letterlijk de massa ontvluchten en dichtbij de natuur leven. Kinderen bijvoorbeeld vermaken zich door lekker samen buiten te spelen, terwijl hun ouders ontspannen voor de tent zitten. Genieten van het buitenleven stimuleren we ook door picknicktafels neer te zetten, vogel- en insectenhuisjes op te hangen, insectenvriendelijke bloemmengsels te zaaien en een kruidentuin voor onze gasten te onderhouden.” 
 
Activiteiten voor iedereen! 
Een animatieteam kom je op Harderzee niet tegen. Lora is meer van de spontane acties. Ze vertelt: “Natuurlijk doen we regelmatig iets met de kinderen en de volwassen gasten. Denk aan samen pruimen plukken, marshmallows roosteren op het kampvuur of samen naar de sterren kijken.” Verder werkt ze in het seizoen nauw samen met verschillende lokale eigenaren van foodtrucks. “Het is superleuk om hen hier uit te nodigen. Natuurlijk zijn inwoners van het dorp of elders ook van harte welkom! Op woensdag bijvoorbeeld staat de foodtruck IJs van Bas op de camping, op donderdag De Sapkar en op zondagen is Chef Charlotte aanwezig met heerlijke ontbijtjes. Echt leuk om op zondagochtend naar onze camping te wandelen of fietsen en hier gezellig te ontbijten. Juist ook voor inwoners.” Noemenswaard is verder ook het foodtruckfestival Zomerkriebels, dat Lora dit jaar op zaterdag 15 juni organiseert en natuurlijk de pubquiz, waarvoor ze elke laatste donderdag van de maand gebruikmaakt van het Brouwerslokaal in Groede. 
 
Iets toevoegen aan de regio  
Lora doet met veel plezier mee aan de ‘Inwonersdag Recreatie West Zeeuws-Vlaanderen’ op zaterdag 25 mei a.s. “Ik vind het leuk om mensen een kijkje achter de schermen te gunnen en te vertellen wat we allemaal doen én willen doen. Stapsgewijs werken we aan de camping. Toen we begonnen, vroegen met name de wifi, elektriciteit en het sanitair onze aandacht. Inmiddels hebben we stappen gezet op het gebied van verduurzaming, onder andere met een zonneboiler, zonnepanelen en een regenton. Er zijn nog zoveel dingen die we willen doen,” vertelt ze lachend. “Maar ik wil vooral ook vertellen, dat iedereen hier welkom is. We organiseren niet voor niets evenementen voor en door inwoners. We willen mensen samenbrengen en op die manier iets toevoegen aan de regio, waar we zelf ook wonen en werken. Leuk is dat we laatst een campinggast uit Oostburg mochten begroeten, die hier kwam kamperen. Over een vakantie in eigen streek gesproken, geweldig! Daarmee bewijzen we: het vakantiegevoel is dichterbij dan je denkt!” 
Contact info
Camping Harderzee
Provincialeweg 3 GROEDE

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant