s
Camping De Wachtsluis
17-09-2020
“Een ontdekkingszomer”, zo zegt Hanneke. Samen met man Luc en zwager Marc is Hanneke eigenaar van Camping De Wachtsluis & Theehuis Juffertje in het Groen in Retranchement. “Door corona gingen veel mensen plots in eigen land op vakantie en kwamen zo voor het eerst in West-Zeeuws-Vlaanderen terecht. Regelmatig heb ik gehoord: ‘Het is hier zó mooi, we komen zeker nog eens terug. Er is nog zoveel waar we niet aan toegekomen zijn.’ En terecht, want het is hier ook fantastisch”, zegt Hanneke lachend. “De afwisseling in het landschap met de combinatie van landbouw, natuurgebieden, duinen en strand. Ook het oprechte en rustige karakter van de bevolking wordt vaak genoemd.” 

Marc, Luc & Hanneke namen in 2012 zowel het agrarisch bedrijf als de camping over van de ouders van Luc. Door de goede zorgen van Hannekes schoonmoeder verblijven er nu zelfs kleinkinderen van de eerste gasten uit de beginperiode van de jaren 60. “De camping grenst aan het strand en natuurgebied Het Zwin. Je vindt hier de nodige rust en ruimte, terwijl je voor meer levendigheid in een mum van tijd in Sluis of Cadzand-Bad staat. Het buitenleven staat bij ons centraal. Om die reden bieden we bewust geen animatieprogramma aan. We willen kinderen juist stimuleren buiten te spelen en hun eigen creativiteit te gebruiken. De verhalen en avonturen die ontstaan zijn geweldig. Stiekem vang ik nog wel eens iets op als de kinderen elkaar ontmoeten bij de trampoline. Heerlijk! Kinderen die bij vertrek zeggen ‘Het was veel te kort’… Dat is voor mij het mooiste compliment.

Toekomstgericht willen we het agrarische nog meer verbinden met het recreëren. Naast tarwe, suikerbieten, graszaad en uien verbouwen we ook aardappelen. In augustus hebben we onze aardappelen een podium gegeven en vanuit ons theehuis een aardappel-anders-1,5-meter-buffet voor onze gasten georganiseerd. Een fietstocht langs onze velden zou ook leuk zijn… maar ja, tijd he. Luc en ik willen zoveel mogelijk zelf doen en het gezicht van De Wachtsluis blijven. Ik vind het belangrijk dat de streek haar eigenheid niet verliest. Familiebedrijven zorgen voor de nodige verbinding met de streek en de mensen die hier wonen en werken. Daar moeten we zuinig op zijn.” 
 
Contact info
Camping De Wachtsluis
Wachtsluis 1 RETRANCHEMENT
Volg ons

Anderen bekeken ook:

Pluktuin Hof Zjevernie
Pluktuin Hof Zjevernie
Dorpswandeling Groede
Dorpswandeling Groede
Sportpaviljoen C-Zand
Sportpaviljoen C-Zand