s
EEN WONDERKAMER VOL BIZARRE UITVINDINGEN
Bizarium is een verrassend rariteitenkabinet vol bizarre uitvindingen. Een ‘wonderkamer’ van briljante uitvinders en hun grenzeloze verbeeldingskracht, hun technische vindingrijkheid en vooral onmetelijke passie.

Bizarium museum inspireert en verwondert met geniale, wetenschappelijke en knotsgekke uitvindingen. Denk aan een vliegfiets, een wandelende duikboot, een haargroeihelm, een zwemparaplu, alsook ontwerpen van genieën zoals Leonardo da Vinci, Athanasius Kircher en Nikola Tesla. Deze uitzonderlijke, private collectie brengt de boodschap dat falen en experiment aan de basis liggen van innovatie en vooruitgang.

Sinds 1 juni 2023 zijn er 12 nieuwe stukken te bewonderen!

Stofzuigerschoenen, een persoonlijk vliegpak, een 16de eeuws mechanische hand, een reeks bizarre muziekinstrumenten die voorlopers waren van onze hedendaagse elektronische muziek, enz...

Aansluitend bij de Zwinstreek, als vlieghaven voor heel wat vogels, toont het Bizarium een bijzondere uitvinding van de wetenschapper E. J. Marey over de studie van de vogelvlucht. Deze uitvinding heeft een enorme impact gehad op verdere technologische- alsook artistieke ontwikkelingen. Het was het ontkiemend zaadje voor de eerste filmcamera, een inspiratie voor de kunstwereld en de fundamentele basis voor de eerste luchtvaartpioniers om de eeuwenoude droom van de mens: ‘het vliegen’ waar te maken.
Contact info
Bizarium
Hoogstraat 35 SLUIS
Volg ons