s
Bistro Chez Pierre
01-08-2020
“Als een warme deken. Dat is het mooiste compliment wat een gast ons onlangs heeft gegeven. Het geeft precies aan wat we voor ogen hebben.” 

Aan het woord zijn Greet en Andy, de nieuwe eigenaren van Bistro Chez Pierre & Hotel Maurice, de voormalige Stadsherberg in Nieuwvliet. Ruim vijf jaar geleden streken ze vanuit West-Vlaanderen neer in Zuidzande, waar ze met veel plezier Restaurant Céleste hebben uitgebaat. Greet: “Andy en ik waren destijds ontevreden over onze jobs. Onze avonden waren gevuld met gesprekken over de toekomst. Andy stond al 30 jaar in de keuken en we koesterden al langer het idee voor een eigen restaurant. Waarom Zeeuws-Vlaanderen? Voor ons was het hier altijd een beetje vakantie. Andy is hier als kind opgegroeid en een deel van zijn familie woont hier ook. Het bevalt ons hier trouwens zeer goed! In onze tijd in Zuidzande kregen we vaak de vraag of ze konden overnachten. Met Hotel Maurice zetten we de volgende stap. Ik geniet ervan onze gasten in de watten te leggen en hier kan ik zowel onze eters als logees verwennen.”

Hotel Maurice, genoemd naar de grootvader van Greet, beschikt over tien kamers, Bistro Chez Pierre biedt plaats aan circa 30 personen. De combinatie van hotel en bistro bevalt beiden erg goed. Andy: “Hier heb ik veel meer contact met de gasten. Ik sta niet meer alleen achter het fornuis, maar verzorg ook het ontbijt en help waar nodig met de check-in. In een paar dagen tijd bouw je een leuke band op. In Nieuwvliet zijn we samen het gezicht.” Wie in de bistro eet, proeft de pure Franse keuken. Geen ingewikkelde gerechten, maar smaakvolle maaltijden die met veel passie worden bereid. Ook als niet-hotelgast ben je van harte welkom om te dineren in Bistro Chez Pierre.

Greet en Andy hebben in Nieuwvliet een plek gecreëerd om te onthaasten. Alles gebeurt hier in een ontspannen sfeer. “In de coronatijd hebben we veel zaken aangepakt. Met uitzondering van de bar, vloer en houten lambrisering heeft de bistro een mooie facelift gekregen. Op termijn willen we de badkamers renoveren. Al zijn we op het moment veel te blij dat we weer gasten mogen ontvangen. We zouden oorspronkelijk eind maart open gaan. Het is dus sinds de laatste acht weken dat we echt kunnen proeven van de combinatie hotel en bistro en we genieten er elke dag van!”
Contact info
Bistro Chez Pierre
Dorpsstraat 16-18 NIEUWVLIET

Anderen bekeken ook:

De Duintjes Pizza & IJsbar
De Duintjes Pizza & IJsbar
Beach Boy
Beach Boy
Op ’t Hof van de Milliano
Op ’t Hof van de Milliano