s
De Elmare wijn- en fruitgaarden bevinden zich op het landgoed De Catharinahoeve. Deze vroegere boerenhoeve is ooit gesticht door de monniken van de abdijen in Gent op een oever van een zijarm van de Honte of Westerschelde. Op de kalkrijke oevergronden (lichte zeeklei) van deze vroegere Scheldedelta worden nu diverse druiven- en fruitrassen verbouwd, waarvan wijnen en sappen gemaakt worden die het predicaat “excellent” verdienen.

Je kunt je laten rondleiden, wandelen of picknicken over het landgoed en meer horen over het unieke verhaal van de hoeve. Je leert waarom het Zeeuws-Vlaamse land bij uitstek geschikt is om druiven op te verbouwen, waarvan op ambachtelijke wijze Zeeuws-Vlaamse streekwijn geproduceerd wordt. De wijnen worden verkocht onder de naam Elmare (vroegere naam van de zeearm).

Op het Landgoed is ook Zorginstelling Juutsom gevestigd met als doel: een goed tehuis bieden en/of een zinvolle dagbesteding met professionele begeleiding aan kinderen en (jong-) volwassenen met een verstandelijke beperking en/of gedragsstoornis. De deelnemers werken mee op de boerderij en helpen bij het verwerken van de vruchten.

Elmare wijnen
De rode wijnen en de roséwijn worden gemaakt van 2 soorten druiven: Rondo en Regent. Deze soorten kunnen goed tegen ons klimaat.

Bezoekmogelijkheden: In de zomermaanden zijn er regelmatig mogelijkheden voor proeverijen. Voor meer informatie: www.elmare.eu of info@elmare.eu of telefonisch op 085 1303260.
Contact info
Wijn -en Fruitgaard Elmare, Landgoed De Catharinahoeve
Oranjedijk WATERLANDKERKJE