s
Pluktuin Hof Zjevernie
20-05-2024
Van vijf zakjes bloemzaad naar een open tuin van 7.000 vierkante meter, een pluktuin van zo’n 3.500 vierkante meter én een gezellige theetuin. Marjan van Hof Zjevernie deed het. “Tuinieren was altijd mijn hobby. Het is fascinerend om te zien hoe een zaadje uitgroeit tot plant. Sinds we hier op de boerderij wonen, ben ik er eigenlijk dag en nacht mee bezig. Mijn tuin is mijn alles en daar laat ik een ander graag van meegenieten. Ik streef ernaar dat de pluktuin zelfvoorzienend wordt door planten, knollen en bloembollen zelf te vermenigvuldigen of met gewonnen zaad te zaaien.

Plukken en beleven
"In februari starten we met sneeuwklokjes, later in het jaar staat de tuin vol met tulpen, dahlia’s, anemonen, zonnebloemen en veel meer! Mensen zijn vaak verwonderd als ze hier in een bloemenzee komen. Je eigen bloemen plukken en samenstellen tot een boeket is een hele beleving. Het is leuk om die plukervaring en een stukje kennis mee te geven. Nieuw is het seizoens-abonnement waarbij je iedere week vijfentwintig bloemstelen mag komen plukken van begin maart tot eind oktober. Ook zijn er abonnementen van zeven (elke maand eentje) of vier boeketten (voor elk jaargetijde eentje).

Dahliafestijn
In de zomer zijn er verschillende opentuin- en themadagen. Dan kan je genieten van al het moois in de tuin van Marjan alsook van een lekker kopje koffie of thee met zelfgebakken appelroomtaart. “Dit jaar organiseren we twee keer een dahliafestijn. Als de dahlia’s bloeien, omstreeks begin september en begin oktober zijn we twee weekenden in de feeststemming en is de tuin extra aangekleed. Maar eerst staan nog de Ecotuindagen van VELT en Groei en Bloei open tuindagen in juni op de planning." Meer info over de opentuindagen vind je op www.hofzjevernie.nl
 
Contact info
Pluktuin Hof Zjevernie
Korte Heerenstraat 5 OOSTBURG
Volg ons

Anderen bekeken ook:

De Duintjes Pizza & IJsbar
De Duintjes Pizza & IJsbar
Beach Boy
Beach Boy
Op ’t Hof van de Milliano
Op ’t Hof van de Milliano