s
Hof Zjevernie
12-09-2021
7500 m2 zomergeluk aan de Korte Heerenstraat 5 in Oostburg. En het mooiste is: je kunt een beetje van die vrolijkheid meenemen naar huis! Marjan: “Mensen blij maken met bloemen. Dát is wat ik het liefste doe. Ik ben een buitenmens, opgegroeid op de boerderij. Mijn (groot)ouders waren altijd in de weer met zaaien, poten en planten. Al snel hielp ik mee in de moestuin. Toen we hier kwamen wonen, wist ik al dat ik de tuin op termijn open zou stellen voor publiek, zodat ik kan delen waar ik zelf blij zo van word. Bovendien kan ik op deze manier ook een bijdrage leveren aan de biodiversiteit en maak ik ook bijen, vlinders en insecten blij 😊.”

Vanaf februari tot half oktober is iedereen van harte welkom in de pluktuin en boomgaard voor alles wat het seizoen op dat moment biedt. In februari zijn dat vooral sneeuwklokjes, gevolgd door tulpen in april. Vanaf juni zorgen de zomerbloemen voor één en al vrolijkheid en het najaar wordt afgesloten met grassen en droogbloemen. Marjan: “Het is elk jaar afwachten wat er bovenkomt. Zowel in de pluktuin als in de boomgaard. Als de weergoden ons goed gezind zijn, kun je naast bloemen ook appels, peren, pruimen, moerbeien en kersen bij ons plukken. Ook verkoop ik zaden, sappen en diverse soorten jam. Om in de toekomst minder weersafhankelijk te zijn, wil ik vanaf volgend jaar uitbreiden met vaste planten met de nadruk op planten uit grootmoederstijd, zoals onder andere pioenrozen, schoenlappersplant, floxen en sedum.” 

Wist je dat…
… Hof Zjevernie een tweeledige betekenis heeft? Het komt van het Franse dorpje Giverny, waar de tuinen van Monet een bron van inspiratie vormen voor Marjan. Daarnaast betekent zjevernie in het Zeeuws ‘zeur niet’. 
 
Contact info
Pluktuin Hof Zjevernie
Korte Heerenstraat 5 OOSTBURG
Volg ons

Anderen bekeken ook:

De Duintjes Pizza & IJsbar
De Duintjes Pizza & IJsbar
Beach Boy
Beach Boy
Op ’t Hof van de Milliano
Op ’t Hof van de Milliano