s
Mini-camping Het Platte Putje
18-05-2024
Plannen genoeg bij mini-camping Het Platte Putje en camping De Ploeg, maar vooralsnog is het wachten op goedkeuring. Astrid van Damme en haar zoon Thom willen graag vooruit en beide campings met elkaar verbinden, zodat één camping ontstaat. “We leggen tijdens de ‘Inwonersdag Recreatie West Zeeuws-Vlaanderen’ op zaterdag 25 mei a.s. graag uit wat onze plannen zijn en laten natuurlijk de tekeningen zien. Zo willen we mini-camping Het Platte Putje en camping De Ploeg samenvoegen en het hele terrein volledig vernieuwen. Onderdeel van die plannen is ook dat we van een kleine drie hectare landbouwgrond nieuwe natuur maken; natuur die vervolgens voor iedereen toegankelijk zal zijn.”  
 
Astrid vertelt dat zij en haar man een agrarisch bedrijf en een fouragehandel hebben. In 2007 openden zij mini-camping Het Platte Putje. “Waarom? Ik heb altijd in een winkel gewerkt en vond het contact met klanten steeds erg leuk. Met de mini-camping kreeg ik die contacten weer een beetje terug. Vanwege de fouragehandel en de verkoop van diervoeders was de link met paarden snel gelegd. Om die reden bieden we op Het Platte Putje de mogelijkheid om je paard mee te nemen. Daarvan wordt volop gebruik gemaakt.”  
 
Moeder en zoon 
Mini-camping Het Platte Putje telt inmiddels 25 kampeerplaatsen en 4 appartementen. Toen in 2017 de naastgelegen camping De Ploeg te koop kwam, besloten Astrid en haar man deze camping over te nemen. Terwijl hij zich voornamelijk bezighoudt met het agrarisch bedrijf en de fouragehandel, richt Astrid zich op de campings. Ze doet dit sinds 2023 samen met haar zoon Thom. “Ik ben natuurlijk opgegroeid met de bedrijvigheid van een camping. Ik vond dat altijd heel normaal en wist niet beter. Tot ik bij anderen kwam en zag dat het niet overal zo bedrijvig is ”, vertelt Thom. “Momenteel werk ik in de techniek. Die kennis komt me op de camping goed van pas.” Over het samenwerken met zijn moeder zegt hij lachend: “Het is meestal heel leuk en soms niet. We kunnen het echt weleens flink oneens zijn. Dat is niet erg, want we weten ook dat we er altijd samen uitkomen.”  
 
Beter, ruimer, slimmer en veiliger 
Op tafel in de woonkamer van hun huis aan de Woordweg ligt een grote tekening, waarop de plannen voor de campings staan uitgetekend. Astrid en Thom vertellen er enthousiast over. “We willen van beide campings één camping maken met de naam Dorpscamping Groede. Met één ingang en één receptie werkt dat veel makkelijker dan nu in de huidige situatie. Bovendien, camping De Ploeg is echt verouderd. We willen alle infrastructuur vernieuwen en alle coniferen rooien, want die zijn behoorlijk verouderd en brandgevaarlijk. Verder zien we dat stacaravans en chalets steeds groter worden. Daardoor zijn de huidige plaatsen te klein. Ook dat vormt een risico voor de brandveiligheid. Het plan behelst om die reden ook dat we het oppervlak vergroten, overigens zonder dat het aantal plaatsen toeneemt. Met deze vernieuwingen werken we aan een levensvatbare toekomst van ons bedrijf”, legt Astrid uit. Thom vult aan dat een belangrijk onderdeel van het plan is dat er nieuwe natuur wordt gecreëerd. “Dat wordt een openbaar gebied, dat voor iedereen toegankelijk is. Zeg maar een extra ommetje Groede, waar je een stuk veiliger kunt wandelen dan nu. Ook is de aanleg van een paardenpad voorzien.” 
 
 
Duurzame en energieneutrale toekomst 
De technische passie en ervaring van Thom wil hij inzetten bij alle plannen op het gebied van duurzaamheid en energie. “Op Het Platte Putje vangen we regenwater op voor de wc’s. Verder hebben we onder andere zonnepanelen en een warmtepomp. We houden alles digitaal bij. Ik heb een app gebouwd, waarmee we het verbruik per eenheid inzichtelijk maken. De warmtepompen worden gestuurd om de zonne-energie zo efficiënt mogelijk zelf te verbruiken”, legt Thom uit. “De data kunnen we gebruiken om de juiste keuzes te maken bij de vernieuwing. Door nu goed inzicht te hebben in het verbruik per campingplaats, kunnen we straks de elektrische infrastructuur heel gericht aanleggen. Ons doel is om zo energieneutraal mogelijk te werken.” 
Contact info
Mini-camping Het Platte Putje
Woordweg 20 GROEDE

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant