s
Klapbank van Aardenburg
17-09-2023
Voordat de tv en de luie zetel onze huiskamers binnendrongen, kwamen mensen samen bij een bank op een centrale plek in hun dorp of stad. Er werd ‘geklapt’ (gekletst) over het werk, het nieuws van de dag, gebeurtenissen in het dorp… alles passeerde de revue.

Banken met een verhaal
Dinique: “Verspreid over Zeeland staan tien 10 klapbanken. Ze zijn geplaatst op zogenaamde ‘ankerplaatsen’; plaatsen waar meerdere verhalen te vertellen zijn over het verleden van Zeeland. Het zijn locaties waar de geschiedenis als het ware in verschillende tijdlagen opgestapeld ligt.”
Het klapbankje van Aardenburg staat bij de Sint-Baafskerk. Dinique: “Als voorzitter van Stadsraad Aardenburg was ik nauw betrokken bij het initiatief om ook hier een klapbank te plaatsen. Aardenburg heeft een rijk verleden en dat mag niet verloren gaan.”

Klapbanken 2.0
De bank is opgesteld in carrévorm en voorzien van luidsprekers en tekst- en fotopanelen. Het indrukken van een startknop brengt je telkens naar een andere periode uit de geschiedenis van de oudste stad van Zeeland: het Romeinse Castellum (260 n.Chr.), de bouw van de Sint-Baafskerk (1300), de Berenning van Aardenburg (1672) en de bevrijding (1944).

Heb jij al plaatsgenomen op het bankje om de geschiedenis weer even opnieuw te beleven?
 

Stadsraad Aardenburg

Contact info
Stadsraad Aardenburg
Eedeweg AARDENBURG

Anderen bekeken ook:

Lichtwandeling Aardenburg
Lichtwandeling Aardenburg
Eglizen
Eglizen
Blom-Line
Blom-Line